Nobel

Nobel

 • 2016

  Nobel is een prestigieuze 8-delige tv-serie die focust op een groep Noorse soldaten in Afghanistan en de politieke gebeurtenissen in hun thuisland. De twee verhaallijnen komen samen wanneer een soldaat terugkeert naar zijn familie en onbedoeld een pion in een internationale kwestie wordt.

  Genre
  Thriller
  Acteurs
  Aksel Hennie,
  Atheer Adel,
  Mohammad-Ali Behboudi
  Regisseur
  Per-Olav Sorensen
  Taal
  Noors

  Seizoen

  144 min

  Erling, een luitenant, keert terug van een missie in Afghanistan waar hij heeft voorkomen dat een vrouw een bomexplosie in zou rennen. In Oslo ontvangt hij een opdracht om haar man te vermoorden, hij denkt dat de opdracht van het leger komt, maar niets is minder waar.

  244 min

  Erling probeert uit te vinden wie de opdracht voor de moord heeft gegeven, terwijl alles er op lijkt te wijzen dat hij het uit wraak heeft gedaan. Als Erling bijna de schuldige te pakken krijgt, weet hij dat hij op het juiste spoor zit.

  344 min

  Johanne denkt dat Erling zelf de moord op Salif heeft gepland, maar Erling is ervan overtuigd dat zijn oude vriend Jon Petter er achter zit.

  444 min

  De minister van Buitenlandse Zaken ruilt Jon Petter tegen geheime informatie over de Taliban, Jon Petter wordt gespaard, maar Erling eindigt als hoofdverdachte.

  545 min

  Erling wordt opgejaagd, maar de soldaten en de inlichtingendienst van het leger schieten hem te hulp. Wanneer zijn naam wordt gezuiverd en de moord wordt gezien als een heldendaad, bekruipt Erling het gevoel dat het leger achter alles zit.

  644 min

  Erling realiseert zich dat zijn vrouw Hektor steunt, Johanne zou veel winst behalen aan de dood van Salif.

  743 min

  Erling wil bewijzen dat Hektor betrokken is bij alles, maar realiseert zich dan dat de enige persoon die echt iets te winnen had met de moord zijn grote held Rolf is.

  843 min

  Erling reist naar Kabul om de olie-deal van Rolf op te zetten. Ze krijgen de benodigde handtekening, maar worden dan ontmaskert als de mensen achter de Sharif Samani moord.