Mijn Kijklijst
Terug
 • alle leeftijden
 • grof taalgebruik

Black-ish

 • 2018
 • Komedie
 • 5 Seizoenen

Andre 'Dre' Johnson heeft een goede baan, een mooie vrouw, vier kinderen en een koloniaal huis in een buitenwijk.Lees meer

Genre
Komedie
Acteurs
Anthony Anderson
Tracee Ellis Ross
Yara Shahidi
Taal
Engels

 1. Seizoen 1
 2. Seizoen 2
 3. Seizoen 3
 4. Seizoen 4
 5. Seizoen 5

Seizoen 1

Afl. 1: Pilot

20 min

In 'Pilot' is reclameman Dre blij met zijn aankomende promotie, waardoor hij de eerste zwarte senior vice president van het bedrijf wordt. Rainbow, een anesthesiologe, ziet uit naar Dre's promotie. Andre junior kondigt aan dat hij zich tot het jodendom wil bekeren, zodat hij ook een Bar Mitzvah krijgt, net als zijn vrienden.

Afl. 2: The Talk

20 min

Dre is teleurgesteld dat Bow Andre Jr. al heeft voorgelicht omdat zij hem daar te preuts voor vindt. Hij wil de zaak rechtzetten door z'n zoon ZIJN voorlichting te geven. Maar al snel heeft Dre daar spijt van, want Andre Jr. maakt hem gek met al z'n vragen over seks.

Afl. 3: The Nod

20 min

Dre wil dat Andre Jr. meer zwarte kinderen in zijn sociale kring opneemt nadat hij ontdekt dat Andre Jr. niet weet wat 'het knikje' inhoudt. In de hoop Diane te inspireren om arts te worden, neemt Rainbow haar mee naar haar werk in het ziekenhuis, op wat de vreselijkste dag ooit blijkt te worden.

Afl. 4: Crazy Mom

20 min

Als Dre Rainbows 'mama'-taken een week overneemt, stijgt alle lof die hij op het schoolplein krijgt hem naar het hoofd. Al snel wil hij het beter doen dan wie ook, zelfs beter dan de 'gekke moeder' van de school.

Afl. 5: Crime and Punishment

19 min

Hoewel Dre en Rainbow hebben afgesproken dat ze hun kinderen geen pak slaag meer zullen geven als straf, is Jack ongehoorzaam waardoor deze afspraak wankelt. Zoey, Junior, Diane en een zenuwachtige Jack zijn nu bang dat hun ouders terugkomen op hun belofte.

Afl. 6: The Prank King

20 min

Dre vreest dat z'n vakantielol wordt verpest als de oudere kinderen zich verzetten tegen de legendarische Halloween-traditie bij de Johnsons om elkaar zo veel mogelijk bizarre streken te leveren.

Afl. 7: The Gift of Hunger

20 min

Als de kinderen hun neus ophalen voor Dré's goedkope lievelingsrestaurant in zijn oude buurt, vindt hij dat het tijd wordt om ze bij te sturen. Hij zegt dat ze allemaal maar een baantje moeten nemen. Maar als Andre Jr. en Zoey op zijn kantoor komen werken, kan hij niet voorkomen dat hij steeds ingrijpt. De pogingen van Jack en Diane om wat extra geld te verdienen zorgen ervoor dat de buren denken dat ze krap zitten, en dat vindt Bow gênant.

Afl. 8: Oedipal Triangle

20 min

Dre's moeder, Ruby, komt langs. Ze overlaadt haar koteletten met jus, ze overstelpt Dre met liefde, en ze zou Bow het liefste iets willen aandoen. En Bow haar ook. Dre zoekt naar een manier om de twee belangrijkste vrouwen uit zijn leven enigszins door één deur te laten gaan.

Afl. 9: Colored Commentary

20 min

Dre wil de band tussen z'n familieleden versterken en roept Team Johnson op om voor elkaar te zorgen. Dre komt in de problemen als hij niet aan Bows verwachtingen kan voldoen. Intussen doen Bow en Dre een beroep op 'Team Johnson' en laten de allesbehalve enthousiaste Zoey en Andre Jr. op de tweeling passen.

Afl. 10: Black Santa / White Christmas

20 min

Dre wil de nieuwe kerstman op de kerstborrel worden, maar die eer gaat naar Angelica, het aardige hoofd personeelszaken. Hij doet er alles aan om haar weg te werken, omdat hij vindt dat Stevens & Lido een zwarte kerstman nodig heeft. Bow wil geen ruzie met Ruby vanwege het kerstdiner.

Afl. 11: Law of Attraction

20 min

Dre denkt dat Rainbow aan z'n machismo twijfelt nadat een andere man hem afkraakt in haar bijzijn. Terwijl Pops z'n zoon probeert te redden, voelt Ruby zich aangetrokken tot z'n mannelijkheid en de liefde tussen het paar laait weer op. Jr. voelt zich opgelaten als hij op school 'Romeo' moet spelen terwijl z'n zus Zoey 'Juliet' is.

Afl. 12: Martin Luther sKiing Day

20 min

Tijdens het jaarlijkse ski-uitje op MLK-dag beseft Dre dat z'n kinderen niet weten hoe belangrijk Martin Luther King is geweest en dus overstelpt hij hen met historische feiten. Eenmaal in de skihut bereidt hij hen voor op de echte wereld, inclusief tolerantie.

Afl. 13: Big Night, Big Fight

20 min

Hoewel Dre en Rainbow altijd ruzie maken op hun jaarlijkse Valentijnsdag-date, is Dre er deze keer op gebrand om er alles aan te doen om de vrede te bewaren. Intussen beseft Diane dat ze niet zoveel Valentijnsdag-kaarten heeft gekregen omdat ze te kritisch is. Daarom leert haar familie haar hoe ze complimentjes moet geven.

Afl. 14: Andre from Marseille

20 min

Als Zoey haar eerste 'echte' vriendje mee naar huis neemt, een jongen van school die ook Andre heet, mag Dre hem om meerdere redenen meteen al niet. Zo is hij blank, komt hij uit Frankrijk en is hij nogal wereldwijs voor zo'n jonge jongen. Dre is dan ook blij als ze uitmaken, totdat hij hoort dat Andre Zoey heeft gedumpt omdat hij haar te oppervlakkig vindt. En dat vat Dre als een persoonlijke belediging op.

Afl. 15: The Dozens

20 min

Dre leert Andre Jr. van zich af te bijten als hij op school gepest wordt, maar z'n plan werpt te veel vruchten af. Bow ondervindt last van haar slaaptekort, ontstaan nadat Diane bang in het donker blijkt te zijn.

Afl. 16: Parental Guidance

20 min

Dre wil hun flitshuwelijk dunnetjes overdoen en zorgt dat ze op hun 15e trouwdag hun geloftes op grootse wijze hernieuwen. Maar als Bows hippie-ouders, Alicia en de zeer blanke Paul, onaangekondigd op de stoep staan, wordt oude zeer tussen de families weer opgerakeld, vooral met Pops en Ruby.

Afl. 17: 30 Something

20 min

Het gaat in meer dan één opzicht de verkeerde kant op als Dre zich vlak voor z'n 40e blesseert tijdens het basketballen. Hij draagt de organisatie over aan z'n jongere, hippere asistent uit angst dat hij te oud is om cool te zijn. Bow en Ruby willen elkaar overtreffen qua cadeau en de kinderen vragen zich af wat ze hun vader zullen geven.

Afl. 18: Sex, Lies and Vasectomies

20 min

Bow hoort van haar collega dat Dre de voorgenomen sterilisatie nooit heeft laten uitvoeren, dus probeert ze hem ertoe te dwingen om de waarheid te vertellen.

Afl. 19: The Real World

20 min

Bow herstelt het contact met haar studievrienden via Facebook. Ze nodigt hen uit voor een etentje en wil indruk op ze maken. Op de avond van het feest komt Dre veel nieuwe informatie ter ore over Bows verleden. Intussen ontdekken de kinderen dat een van Bows vrienden meedeed aan 'The Real World'. Ze besluiten om hun eigen reality show te maken en het feest te filmen.

Afl. 20: Switch Hitting

20 min

Als de supercoole, blanke manager Jay Simmons twijfelt over Dre's imago en Charlie verkiest voor een grote zwarte klant, denkt Dre dat hij wellicht niet zwart genoeg is. Pops krijgt een brief van de fiscus en vreest het ergste.

Afl. 21: The Peer-ent Trap

20 min

Als tiener Zoey in opstand komt door grenzen op te zoeken en een grote mond op te zetten, wil Dre er paal en perk aan stellen. Bow staat een zachtere aanpak voor, net als haar moeder bij haar deed.

Afl. 22: Please Don't Ask, Please Don't Tell

20 min

Dre's zus Rhonda komt op bezoek voor Moederdag. Hoewel ze het nooit tegen de familie verteld heeft, weet iedereen dat ze lesbisch is, behalve Ruby. Bow vindt dat Dre haar de waarheid moet vertellen. Intussen helpt Zoey Junior bij het aanscherpen van z'n gaydar. Diane en Jack binden de strijd aan voor het perfecte Moederdag-cadeau.

Afl. 23: Elephant in the Room

20 min

Liberalen Dre en Bow ontsteken in woede als Junior lid is geworden van de Republikeinse partij, enkel om indruk te maken op een meisje (dat ook nog Hillary heet). Ze vinden dat zwarten geen lid van de Republikeinse partij mogen worden, maar willen toch kennismaken met de rijke, conservatieve ouders van Hillary. Intussen plaagt iedereen Zoey als ze te horen krijgt dat ze een bril nodig heeft.

Afl. 24: Pops 'Pops' Pops

21 min

Jack en Diane gaan voor een schoolproject op zoek naar sporen van hun afkomst, maar ze kunnen niks vinden over het verleden van de Johnsons. Pops schiet ze te hulp met een kleurrijk verhaal over z'n bet-betovergrootvader Crex Johnson die de toekomst van de familie in de waagschaal stelde tegen de meedogenloze gangster Elroy Savoy in de jaren '20.

 • alle leeftijden
 • grof taalgebruik

Black-ish

 • 2018
 • Komedie
 • 5 Seizoenen

Andre 'Dre' Johnson heeft een goede baan, een mooie vrouw, vier kinderen en een koloniaal huis in een buitenwijk. Maar is dit zwarte gezin door zijn succes te veel geassimileerd? Met wat hulp van z'n vader wil Dre z'n gezin een gevoel van culturele identiteit geven, dat hun verleden in ere houdt maar kijkt naar de toekomst.

Acteurs
Anthony Anderson
Tracee Ellis Ross
Yara Shahidi
Taal
Engels
Genre
Komedie