Eyewitness

Eyewitness

 • 2014

  Op een avond hebben de tieners Philip en Henning een geheim afspraakje in een vervallen keet bij een zandgroeve. De jongens zijn verliefd op elkaar, maar dat mag niemand weten. Dan zien ze hoe een vastgebonden man door vier ongure types uit de kofferbak van een auto wordt getrokken.Lees meer

  Genre
  Misdaad
  Acteurs
  Anneke von der Lippe,
  Axel Boyum,
  Odin Waage
  Regisseur
  Jarl Emsell Larsen
  Taal
  Noors

  Seizoen

  159 min

  Philip en Henning, twee tienerjongens die verliefd zijn op elkaar, hebben een geheim afspraakje bij een zandgroeve. Plotseling stopt er een auto en worden er voor hun ogen vier mannen doodgeschoten. De dader heeft de twee jongens ook gezien, maar het lukt hen te ontsnappen en zelfs het moordwapen mee te nemen.

  259 min

  Bij het restaurant van Hamid doet zich een explosie voor. Het sterkt Helen in de overtuiging dat Hamids dochter Zana iets met de moorden te maken heeft. Als dit een wraakactie was, zou er in Oslo wel eens een bendeoorlog kunnen uitbreken. Zana vlucht naar Kopenhagen, waar ze via een chatsite contact opneemt met de moordenaar uit de zandgroeve.

  358 min

  In Oslo dreigt een massale bendeoorlog uit te breken. Vlak bij een basisschool wordt een aanslag gepleegd op een lid van een criminele motorclub en er wordt een meisje doodgeschoten. Henning heeft steeds meer last van angsten en slapeloosheid. Philip besluit Helen alles te vertellen − behalve dat hij zelf ook getuige is geweest van de moorden.

  458 min

  Ron gaat naar Mysen om zich te laten bijpraten over het moordonderzoek. Op het prikbord hangt nog een foto van Zana, maar die haalt Helen nu weg. Ze legt Ron uit waarom Zana intussen geen rol meer speelt in de zaak. Philip geeft aan dat hij graag naar een ander pleeggezin wil. Hij voelt dat Helen denkt dat hij liegt.

  559 min

  De vondst van het pistool en de getuigenverklaring van Henning bezorgen Helen een doorbraak in de zaak. Maar wat ze nog niet weet, is dat Philip die avond ook in de zandgroeve was. Helen maakt zich zorgen om Hennings veiligheid en klopt bij Ron aan om getuigenbescherming voor de jongen te regelen.

  660 min

  Terwijl Henning vecht voor zijn leven, biecht Philip aan Helen op dat hij die avond ook in de zandgroeve was. Helen vreest dat het ongeluk van Henning in werkelijkheid een aanslag was. Dat zou betekenen dat er ergens een lek is. Als ze Ron daarop wijst, beseft die dat er nog een getuige moet zijn.