Terug

Splitting Up Together

  • 2016
  • Komedie, Drama
  • 1 Seizoen

Line en Martin hebben het allemaal. Goede banen, prachtige kinderen, goede vrienden, een mooi huis, een tuin en een kat die alleen thuis komt te poepen. Maar hun liefde is versleten, de midlife crisis klopt op de deur en hun seksleven is al dood en begraven.Lees meer

Genre
Komedie, Drama
Acteurs
Maria Rossing
Peter Plaugborg
Viola Martinsen
Taal
Deens

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Aflevering 1

25 min

Line en Martin nodigen familie en vrienden uit om te komen eten, om hun scheiding aan te kondigen. Dat idee valt niet bij alle gasten even goed. Als Line en Martin bovendien verkondigen dat ze van plan zijn te blijven samenwonen en eigenlijk de perfecte echtscheiding hebben uitgestippeld, wordt het de gasten te veel. De avond ontwikkelt zich verder niet volgens plan.

Aflevering 2

24 min

Line woont deze week in het souterrain en spreekt in het geheim af met Kasper, de aantrekkelijke, jonge schrijver die ze kent van haar werk. Zij is klaar om zich in nieuwe avonturen en de liefde te storten, terwijl Martin boven wanhopig probeert het huis, de kinderen en zichzelf op orde te houden. Na een onverwacht bezoek van Line aan het huis, en enkele ware woorden van vriend Rune, vraagt hij zich af of hij eigenlijk wel aan een echtscheiding toe is. Tegelijkertijd probeert zus Maja Line over te halen mee te gaan naar een wijnproeverij voor singles, maar Line heeft heel andere plannen met haar hervonden vrijheid.

Aflevering 3

24 min

Line heeft de kinderen deze week en ze heeft Kasper de schrijver het huis in gesmokkeld, maar wordt geplaagd door een slecht geweten jegens de kinderen. Want kun je wel een vreemde in huis halen, als zij in de kamer ernaast liggen te slapen? De vele huisregels worden op de proef gesteld, en het begint voor Line en Martin langzamerhand lastig te worden om een huis te delen. Tegelijkertijd beseft Martin dat hij eigenlijk nog niet helemaal klaar was met Line, en nu hard moet vechten om haar aandacht terug te winnen voordat het te laat is. Zus Maja heeft een man ontmoet die ze dolgraag aan de familie wil laten zien, maar hij is duidelijk nog niet helemaal klaar voor de grote presentatie, waardoor Maja’s plan niet helemaal loopt als verwacht.

Aflevering 4

24 min

Line zit in het souterrain en wordt ten overstaan van de kinderen in haar blote kont met Kasper in bed betrapt. Martin en Line krijgen ruzie. Martin gaat weg met Rune, en Line's ouders komen op de kinderen passen. Ze blijven overnachten. Zus Maja komt met het nieuws dat ze geïnsemineerd wil worden en vraagt Line's hulp bij het vinden van een donor. De sfeer van de gezellige familieavond slaat om, omdat niet iedereen even enthousiast is over het idee van donorkinderen en nieuwe gezinsvormen, tot de demente Leif verschijnt om de zaken in perspectief te plaatsen.

Aflevering 5

25 min

Line heeft de oude moedergroep uitgenodigd voor een kerstbuffet. Martin heeft toegezegd in het souterrain op de meisjes te zullen passen terwijl Line in de woonkamer feestviert. Niet iedereen weet dat Line gescheiden is en nu moet zij haar besluit tegenover de vriendinnen verantwoorden, want niet iedereen gelooft in ‘de gelukkige echtscheiding’. Pernille, die jarenlang aan het baren is geweest, drinkt veel te veel en doet verontrustende onthullingen over haar en Rune's privéleven. Line wil de vriendinnen meesleuren naar de stad zodat ze Kasper kunnen ontmoeten, maar deze duikt plotseling vanzelf op en zet het levendige drankgelag van de moedergroep op z’n kop.

Aflevering 6

26 min

Line zit weer in het souterrain en krijgt bezoek van danslerares Charlotte, die naar Martin vraagt. Line voelt niets voor een nieuwe vrouw in huis, en wordt plotseling bang haar gezin te verliezen. Martin gaat met de meisjes op bezoek bij Rune en Pernille. Als Line alleen achterblijft in het grote, lege huis krijgt ze het langzaam benauwd. Zus Maja belt noodarts Nikolaj. Deze komt, maar blijkt meer geïnteresseerd in Maja dan in Line’s gezondheid.

Aflevering 7

25 min

Martin zit in het souterrain en krijgt Charlotte op bezoek. Hij voelt zich bezwaard tegenover Line, die boven is met de kinderen. Line geeft een dinertje voor Rune en Pernille en haar en Martin, maar Martin heeft ook met Charlotte afgesproken. Line blijft alleen achter met het stel en het wordt een vreselijke avond. Pernille vertelt Line wat geheimpjes over Martin, waardoor zij hem in een ander licht gaat zien.

Aflevering 8

22 min

Het is kerstavond en Line heeft de perfecte avond gepland met de familie. Ze wil Martin terug, maar hij nodigt Charlotte en haar zoon uit omdat zij geen plannen hebben voor kerstavond. Line’s vertwijfeling neem toe, vooral omdat de hele familie, inclusief haar twee kinderen, helemaal weg zijn van Charlotte, die mooi en lief is en ook nog piano kan spelen. Maja, die heimelijk zwanger is, vindt Leif in de tuin en moet zijn zoon Nikolaj bellen, die ze na de seks niet meer heeft gezien. Hij nodigt zichzelf uit voor het kerstdiner en niemand krijgt die avond wat hij had verwacht.

Splitting Up Together

  • 2016
  • Komedie, Drama
  • 1 Seizoen

Line en Martin hebben het allemaal. Goede banen, prachtige kinderen, goede vrienden, een mooi huis, een tuin en een kat die alleen thuis komt te poepen. Maar hun liefde is versleten, de midlife crisis klopt op de deur en hun seksleven is al dood en begraven. Dus Line besluit dat ze wil scheiden ondanks dat het koppel elkaar nog prima kan uitstaan. Ze zetten hun huis op de markt maar beseffen al gauw dat er geen kopers zijn. Dus besluit het ex-echtpaar om samen te leven in het huis terwijl het te koop staat. Maar dat is makkelijker gezegd dan gedaan! Line, die het gevoel heeft veel in haar leven gemist te hebben, meet zich een tienerachtige levensstijl aan inclusief Tinder en katers. Martin verkeert daarentegen in een enorme identiteitscrisis waarbij hij niet alleen zichzelf maar ook een nieuwe vrouw vindt die echt van hem houdt. Ondertussen realiseert Line zich dat het gras aan de andere zijde niet altijd groener hoeft te zijn en vraagt zich af of zij nog gevoelens voor Martin heeft. Splitting Up Together is een gewaagd en liefdevol portret van een generatie die, in het midden van hun leven, ineens moeten erkennen en accepteren dat familie in vele soorten en maten komt.

Acteurs
Maria Rossing
Peter Plaugborg
Viola Martinsen
Taal
Deens
Genre
Komedie, Drama