Terug

Peaky Blinders

  • 2017
  • Misdaad
  • 4 Seizoenen

Britse gangsterserie met Cillian Murphy, naar het verhaal van de Peaky Blinders bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. De Peaky Blinders bende maakt de straten van de Engelse stad onveilig. De criminelen zijn te herkennen aan de scheermesjes die ze in hun petten naaiden.Lees meer

Genre
Misdaad
Acteurs
Cillian Murphy
Sam Neill
Paul Anderson
Taal
Engels

  1. Seizoen 1
  2. Seizoen 2
  3. Seizoen 3
  4. Seizoen 4

Seizoen 1

Afl. 1:

57 min

Birmingham, vlak na de Eerste Wereldoorlog. De Peaky Blinders bende maakt de straten van de Engelse stad onveilig. Terwijl bendeleider Thomas Shelby zich gaat bemoeien met de paardenraces, arriveert er een nieuwe rechercheur in de stad. Deze Chester Campbell uit Belfast is op zoek naar een partij gestolen geweren. Ondertussen begint een mooie dame met een mysterieus verleden begint als barvrouw in het café van de bende.

Afl. 2:

58 min

Thomas Shelby, de Peaky Blinders bendeleider, begint een oorlog met de zigeunerfamilie The Lees. Bovendien spreekt hij met inspecteur Chester Campbell over de gestolen geweren. Ondertussen keert Freddie Thorne zich tegen zijn oude vriend en komt tante Polly iets te weten over Ada, dat Thomas niet leuk zal vinden.

Afl. 3:

55 min

Thomas is woedend wanneer hij erachter komt dat Ada en Freddie met elkaar getrouwd blijken te zijn. Maar tante Polly belooft dat ze met hen zal praten. Ondertussen proberen leden van de IRA te achterhalen waar Thomas de gestolen geweren heeft gelaten. Hierdoor wordt Grace in gevaar gebracht.

Afl. 4:

58 min

Terwijl Campbell nog op jacht is naar Freddie, probeert Thomas een deal te sluiten met Campbell. De ruzie tussen de Peaky's en de Lees escaleert en John heeft een verontrustend familiebericht. Grace krijgt meer inzicht in de familiezaak via Arthur, wat ertoe leidt dat Thomas haar een verrassend aanbod doet.

Afl. 5:

56 min

De verloren vader van de Shelby's, Arthur Senior, keert terug en zorgt voor spanningen binnen de familie, die toch al verdeeld is na de arrestatie van Freddie. Grace weet bijna waar de gestolen wapens liggen en Campbell waagt een dappere poging bij Grace, die moet besluiten waar haar loyaliteit ligt.

Afl. 6:

54 min

D-Day. Terwijl Thomas en de Peaky's zich klaarmaken voor een historische strijd, komen er geheimen aan het licht. De familie moet de verdeeldheid onder hen zien op te lossen. Grace en Thomas moeten beslissen of ze toekomst hebben samen.

Peaky Blinders

  • 2017
  • Misdaad
  • 4 Seizoenen

Britse gangsterserie met Cillian Murphy, naar het verhaal van de Peaky Blinders bende die net na de Eerste Wereldoorlog actief was in Birmingham. De Peaky Blinders bende maakt de straten van de Engelse stad onveilig. De criminelen zijn te herkennen aan de scheermesjes die ze in hun petten naaiden. Hun leider is de gevaarlijke Tommy Shelby. De hulp van inspecteur Chester Campbell uit Belfast wordt ingeroepen om de straten van Birmingham schoon te vegen van al het gespuis.

Acteurs
Cillian Murphy
Sam Neill
Paul Anderson
Taal
Engels
Genre
Misdaad