Mijn Kijklijst
Terug

Criminal Minds

 • 2017
 • Misdaad
 • 14 Seizoenen

Criminal Minds draait om een team FBI-profilers die de zwaarst gestoorde criminelen analyseren, inspelend op hun volgende zet voordat ze weer zullen toeslaan.

Genre
Misdaad
Acteurs
Kirsten Vangsness
Joe Mantegna
Matthew Gray Gubler
Taal
Engels

 1. Seizoen 1
 2. Seizoen 2
 3. Seizoen 3
 4. Seizoen 4
 5. Seizoen 5
 6. Seizoen 6
 7. Seizoen 7
 8. Seizoen 8
 9. Seizoen 9
 10. Seizoen 10
 11. Seizoen 11
 12. Seizoen 12
 13. Seizoen 13
 14. Seizoen 14

Seizoen 1

Afl. 1: Extreme Aggressor

40 min

Als een vierde vrouw in vier maanden in Seattle vermist wordt, moet het team de dader profilen en hem vinden voor hij opnieuw toeslaat. Gideon, die zes maanden sabbatical had opgenomen nadat hij een zaak in Boston had geleid die verkeerd afliep, wordt gevraagd om mee te helpen.

Afl. 2: Compulsion

42 min

Het team onderzoekt een aantal branden op een universiteitscampus. Omdat het meeste bewijsmateriaal verbrand is, moeten Gideon en z'n team het hebben van psychologische analyse om de brandstichter te ontmaskeren.

Afl. 3: Won't Get Fooled Again

40 min

De Behavioral Analysis Unit zit achter een bommenlegger aan, die een copycat van Adrian Bale blijkt te zijn, de bommenlegger die verantwoordelijk is voor de dood van Gideons team van profilers in Boston, enkele jaren terug.

Afl. 4: Plain Sight

40 min

De Behavioral Analysis Unit gaat naar San Diego om een profiel te maken van een serieverkrachter en -moordenaar, die op klaarlichte dag toeslaat. Maar hij valt zo weinig op in de buurt dat de autoriteiten hem niet hebben kunnen pakken.

Afl. 5: Broken Mirror

42 min

De Behavioral Analysis Unit wordt ingeschakeld voor de ontvoering van de dochter van een openbaar aanklager. De ontvoerder blijkt niet op geld uit te zijn, maar op de tweelingzus van z'n slachtoffer.

Afl. 6: L.D.S.K.

40 min

De FBI-profilers moeten een sluipschutter vinden die op klaardichte dag toeslaat. Als de aanslagen toenemen, werken Hotchner en z'n team samen met de lokale politie om een schietpartij na te bootsen om zo het geweld te stoppen.

Afl. 7: The Fox

42 min

De Behavioral Analysis Unit stelt het profiel samen van een seriemoordenaar die gezinnen gijzelt, en met ze samenleeft als een vaderfiguur tijdens hun zogenaamde vakantie. Als opnieuw een gezin gegijzeld wordt, moeten Hotchner en z'n team snel handelen om de zaak op te lossen.

Afl. 8: Natural Born Killer

40 min

Als een agent die ondercover bij de maffia zat, wordt vermist, verdenkt de politie de maffia. Maar Hotchner en z'n team denken dat een seriemoordenaar de dader zou kunnen zijn. Hun onderzoek leidt tot verrassende ontwikkelingen in verschillende zaken van vermiste personen.

Afl. 9: Derailed

41 min

Als een paranoïde schizofrene passagier een waanvoorstelling krijgt in een trein, moeten Hotchner en Gideon al hun fantasie gebruiken om z'n gijzelaars te redden. Ze roepen de hulp in van dr Reid, die de man ervan probeert te overtuigen dat hij het helemaal met hem eens is, om Ellie en de andere passagiers levend uit de trein te krijgen.

Afl. 10: The Popular Kids

41 min

Op basis van bewijsmateriaal gevonden op de plaats delict denken de FBI-profilers dat de dood van een aantal tieners toch niet de schuld is van een sektelid. Het hele stadje schiet te hulp, zonder te weten dat de moordenaar wellicht uit hun midden komt.

Afl. 11: Blood Hungry

42 min

Gideon en Hotchner proberen een moordenaar te vinden wiens waandenkbeelden hem tot moord aanzetten. De moorden zijn slecht gepland en erratisch, waardoor het team moeilijk een patroon kan vinden.

Afl. 12: What Fresh Hell

42 min

Als een meisje op klaarlichte dag op een speelplaats wordt ontvoerd, denken de FBI-profilers in eerste instantie dat de vader erachter zit. Maar als deze een geloofwaardig alibi blijkt te hebben, moet het team de buurt waar het kind woont in om aanwijzingen te zoeken.

Afl. 13: Poison

40 min

De FBI-profilers onderzoeken een massavergiftiging in een klein stadje. Als blijkt dat de slachtoffers vergiftigd zijn met LSD en Rohypnol, moet het team bedenken met wat voor type dader ze te maken hebben en wat voor motief hij kan hebben.

Afl. 14: Riding the Lightning

42 min

Eeen seriemoordend echtpaar, dat in de dodencel zit, wordt ondervraagd. Naarmate het verhoor voortduurt, begint Gideon te vermoeden dat de vrouw niets met de misdaden te maken heeft. In een race tegen de klok proberen ze te bewijzen dat zij een van de slachtoffers van haar man was en niet zijn medeplichtige.

Afl. 15: Unfinished Business

41 min

Een seriemoordenaar duikt opnieuw op na 20 jaar radiostilte en neemt contact op met de Behavioral Analysis Unit om te zeggen dat hij binnen vijf dagen een nieuw slachtoffer zal maken.

Afl. 16: The Tribe

42 min

Gideon, Hotchner en het team denken dat een groep moordenaars, leden van een gevaarlijke sekte, verantwoordelijk zijn voor de dood van een aantal studenten. Ze praten met de bewoners van een naburig indianenreservaat en met de bewoners van het dorp in de buurt.

Afl. 17: A Real Rain

42 min

Een aantal moorden in Manhattan lijkt niets met elkaar te maken te hebben, maar dan begint de politie te vrezen dat een seriemoordenaar de beruchte 'Son of Sam' kopieert.

Afl. 18: Somebody's Watching

42 min

Als mensen uit de omgeving van een populaire tv-actrice dood beginnen te gaan, schakelen Gideon en dr Reid de rest van de Behavioral Analysis Unit in om assistentie te verlenen.

Afl. 19: Machismo

41 min

Gideon, Hotchner en het team reizen naar Mexico voor het onderzoek naar een seriemoordenaar die het op bejaarden heeft voorzien. De Behavioral Analysis Unit stuit op tegenstand van de lokale politie, die heel andere onderzoekstechnieken hanteert dan het team gewend is.

Afl. 20: Charm and Harm

41 min

Een veranderlijke seriemoordenaar leidt Gideon, Hotchner en hun team op een wilde jacht door het zuiden van de VS. De moordenaar verandert van uiterlijk als een kameleon om de autoriteiten te misleiden en door te kunnen gaan met moorden.

Afl. 21: Secrets and Lies

42 min

De CIA neemt het FBI-kantoor over als Gideon en het team het profiel van CIA-mol moeten samenstellen. De mol lekt geheime informatie van de CIA en brengt zo agenten in levensgevaar.

Afl. 22: The Fisher King: Part 1

41 min

Gideon, Hotchner en hun team worden pionnen in het spel van een psychopathische moordenaar, die hun een serie aanwijzingen en raadsels laat oplossen om z'n volgende slachtoffer te redden.

Criminal Minds

 • 2017
 • Misdaad
 • 14 Seizoenen

Criminal Minds draait om een team FBI-profilers die de zwaarst gestoorde criminelen analyseren, inspelend op hun volgende zet voordat ze weer zullen toeslaan.

Acteurs
Kirsten Vangsness
Joe Mantegna
Matthew Gray Gubler
Taal
Engels
Genre
Misdaad