Falco

Falco

 • 2014

  Alexandre Falco lijkt als politieman een glansrijke carrière voor zich te hebben. Maar op een dag in 1991 wordt hij door een kogel getroffen in zijn hoofd en raakt hij in coma. Pas 22 jaar later komt hij weer bij bewustzijn en stelt hij vast dat zijn wereld drastisch is veranderd.Lees meer

  Genre
  Misdaad
  Acteurs
  Sagamore Stévenin,
  Clément Manuel,
  Tomislav Mitrovic
  Regisseur
  Alexandre Laurent
  Taal
  Frans

  Seizoen

  154 min
  Le Reveil

  Het is 1991. De jonge politieman Alexandre Falco heeft alles om gelukkig te zijn: een lieve vrouw, een leuk dochtertje en een baan die hij geweldig vindt. Maar op een dag verandert alles. Bij een uit de hand gelopen politieactie krijgt Falco een kogel in zijn hoofd. Hij raakt in coma.

  250 min
  Un Nouveau Depa...

  Een taxichauffeur wordt dood aangetroffen in een bloemenperk. Hij is vermoord. Bij het onderzoek ontdekt de politie al gauw dat de man een dubbelleven leidde, met twee vrouwen die allebei beweren dat ze nooit van elkaars bestaan op de hoogte zijn geweest.

  349 min
  Zones d'Ombre

  Een vrouwelijke psychiater is om het leven gebracht bij een jachthaven. Ze heeft nog tijd gehad om op een muur een geheimzinnig tekstje te krabbelen: LEA. Het politieonderzoek wijst uit dat de dood van de vrouw verband houdt met de zelfmoord van een van haar patiënten.

  447 min
  Recontres Assas...

  Bij een café dat vaak avondjes voor vrijgezellen organiseert zijn binnen enkele uren drie vrouwen vergiftigd. De politie vreest dat er een seriemoordenaar actief is. Maar hoe zijn de moorden gepleegd? Op de plek van het misdrijf is verder geen spoor van het gebruikte vergif te vinden.

  549 min
  Le Petit Chaper...

  Falco begint net weer een beetje te wennen aan het ‘gewone’ leven als hij te maken krijgt met een zaak die voor hemzelf gevoelig ligt: een als Roodkapje vermomd meisje wordt gevonden in een park. Ze heeft zich duidelijk verzet tegen haar aanvaller en ligt nu in coma.

  651 min
  Tete a Tete Ave...

  Falco wil zich dolgraag herinneren wat er die rampzalige dag in 1991 met hem gebeurd is. Hij gaat op onderzoek uit, maar stuit direct op problemen. Dossiers zijn verdwenen, mensen die hij zou willen spreken zijn er niet meer. Er is in die 22 jaar heel wat gebeurd...