Mijn Kijklijst
Terug

  De Ridder

  • 2016
  • Misdaad, Nederlands
  • 4 Seizoenen

  Vlaamse misdaadreeks met in de hoofdrol de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

  Genre
  Misdaad, Nederlands
  Acteurs
  Clara Cleymans
  Dahlia Pessemiers-Benamar
  Michaël Pas
  Taal
  Nederlands

  1. Seizoen 1
  2. Seizoen 2
  3. Seizoen 3
  4. Seizoen 4

  Seizoen 1

  Afl. 1: Een Man Van 53

  51 min

  Helena De Ridder is advocate bij Ravenakkers & Partners. Wanneer de bekende ex-voetballer Paul Vandenbon beschuldigd wordt van pedofilie, wordt Helena op de zaak gezet. Helena werpt zich op de zaak, maar de confrontatie met het vermeende slachtoffer brengt haar tot twijfelen.

  Afl. 2: Een Kind Van 4

  50 min

  Na de traumatiserende afloop van de zaak Vandenbon zegt Helena haar baan op om voor het Parket te gaan werken. In haar eerste zaak als parketmagistrate onderzoekt ze de dood van een kleuter na een ongelukkige val van een trap.

  Afl. 3: Een Gast Van 19

  50 min

  Bij een overval op een kruidenierszaak wordt de eigenaresse hardhandig aangepakt en met een stroomstootwapen bewerkt. Al vrij snel weet zij Malik Massoun als medeplichtige te identificeren. Helena zet alle zeilen bij om Massoun de naam van de dader te laten opbiechten.

  Afl. 4: Een Baby Van 6 Maanden

  50 min

  Tijdens haar eerste nachtdienst wordt Helena opgeroepen voor een aanrijding waarbij de dader is gevlucht. In het wrak van de aangereden wagen zit een baby gekneld.

  Afl. 5: Een Meisje Van 8

  49 min

  Wanneer haar ouders iets te laat na de zwemles aankomen om haar op te halen, blijkt Parfaite Bovenaerde, een Kameroens adoptiekind, verdwenen. Het kind blijkt meegelokt door een Afrikaanse asielzoekster die bij hoog en laag blijft beweren dat de kleine Parfaite haar bloedeigen dochter is.

  Afl. 6: Een Vrouw Van 70

  48 min

  In een oude caravan bezwijken vier vrouwen aan CO-vergiftiging. De vrouwen blijken deel uit te maken van een Oost-Europese groep en Helena heeft sterke aanwijzingen dat zij het slachtoffer zijn van uitbuiting en mensenhandel.

  Afl. 7: Een Gitarist Van 38

  50 min

  Omdat Atil ziek is, moet Helena een zitting van hem overnemen. Ze krijgt de indruk dat er iets niet helemaal klopt, en laat de zaak uitstellen om het dossier te heropenen. Ze komt al snel op het spoor van een criminele motorbende die haar persoonlijk bedreigt.

  Afl. 8: Twee Broers Van 18 en 19

  50 min

  Een buurt wordt al maanden geterroriseerd door een criminele jeugdbende. Als Helena een zerotolerancebeleid invoert, lijkt dit zijn vruchten af te werpen. Wanneer twee broers alsnog door de mazen van het strafrechtelijke net dreigen te glippen, steekt Helena haar nek uit om hen op het rechte pad te krijgen.

  Afl. 9: Een Moeder Van 52

  53 min

  Helena wordt 's nachts opgeroepen voor een uit de hand gelopen drugsfeestje in een chique villawijk. Wanneer het om de villa van de minister van Justitie gaat, moet Helena de zaak uit handen geven. Gedreven probeert ze toch te zorgen dat deze zaak niet in de doofpot wordt gestopt.

  Afl. 10: Een Kind Van 19

  50 min

  Een vader beschuldigt de tuinman van een verblijfscentrum voor mentaal gehandicapten ervan zijn 19-jarige dochter met de verstandelijke leeftijd van 12 jaar te hebben verkracht. Wanneer blijkt dat de twee een relatie hadden, komt Helena voor een moreel dilemma te staan. Kan de dochter zelf beslissen of gaat het hier altijd om verkrachting?

  Afl. 11: Een Kunstenaar Van 37

  49 min

  Een controversiële tentoonstelling met kunstfoto's van jongeren op de rand van zelfdoding wordt met geweld verstoord. Hoewel Helena het protest begrijpt kan ze niet ingaan op de eis om de tentoonstelling te verbieden. Dan vindt er ee zelfmoord plaats, geïnspireerd op een van de foto's...

  Afl. 12: Een Wees Van 21

  50 min

  Wanneer topcrimineel Willem Droeven voor de rechtbank moet verschijnen omdat hij na een derde van zijn straf kan vrijkomen, loopt er een nieuwe klacht tegen de man binnen. Gaat het om een terechte beschuldiging of probeert men zijn vrijlating tegen te houden?

  Afl. 13: Een Topadvocaat Van 55

  50 min

  De ontdekking van een kinderpornonetwerk rakelt de oude demonen van de zaak Vandenbon weer op. De beheerder van het netwerk is na een reeks beroertes dement geworden, waardoor het onderzoek dreigt vast te lopen.

   De Ridder

   • 2016
   • Misdaad, Nederlands
   • 4 Seizoenen

   Vlaamse misdaadreeks met in de hoofdrol de jonge, ambitieuze openbaar aanklager Helena De Ridder, die haar eigen strijd voert voor meer rechtvaardigheid.

   Acteurs
   Clara Cleymans
   Dahlia Pessemiers-Benamar
   Michaël Pas
   Taal
   Nederlands
   Genre
   Misdaad, Nederlands