Mijn Kijklijst
Terug
 • mogelijk schadelijk tot 6 jaar
 • geweld
 • angst
 • grof taalgebruik

For Life

 • 2020
 • Drama, Misdaad
 • 1 Seizoen

Aaron Wallace heeft levenslang gekregen voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Het bikkelharde leven achter de tralies zet hem ertoe aan om advocaat te worden. Hij vecht zijn eigen veroordeling aan en brengt daarnaast zaken van medegevangenen voor de rechter.Lees meer

Genre
Drama, Misdaad
Acteurs
Joy Bryant
Nicholas Pinnock
Indira Varma
Taal
Engels

 1. Seizoen 1

Seizoen 1

Afl. 1: Pilot

41 min

Aaron is in de gevangenis advocaat geworden en probeert te bewijzen dat hij ten onrechte is veroordeeld. Daarnaast maakt hij zaken van medegevangenen aanhangig. Hij heeft een gecompliceerde relatie met de vooruitstrevende vrouwelijke bewaker, Safiya. Terwijl hij strijdt voor rechtvaardigheid, ontdekt hij onregelmatigheden in het rechtssysteem.

Afl. 2: Promises

41 min

Er ontstaan spanningen als Aaron een racist helpt als wederdienst aan Wild Bill, die hem bij een zaak heeft geholpen. Aaron eist van de New Yorkse politie dat hij toegang krijgt tot zijn eigen dossier. Maskins doet er alles aan om hem tegen te werken. Jasmines vriend, Ronnie, en Aaron ontmoeten elkaar voor het eerst.

Afl. 3: Brother's Keeper

41 min

Aaron is vastbesloten om toegang te krijgen tot zijn politiedossier. Hij besluit een medegevangene te vertegenwoordigen die deelneemt aan Safiya's afkickprogramma en de broer van een politieagent is. Maskins en O'Reilly proberen te bewijzen dat Aaron zich in de zaak van Jose Rodriguez schuldig heeft gemaakt aan een ambtsmisdrijf.

Afl. 4: Marie

41 min

Nadat Marie het politiedossier naar Aaron heeft gebracht, denkt ze terug aan de turbulente periode dat Aaron werd gearresteerd, zijn rechtszaak, zijn gevangenschap en hun wankele relatie.

Afl. 5: Witness

41 min

Aaron wordt heen en weer geslingerd tussen wat juist is en wat het beste is voor zijn zaak, als hij de belangen behartigt van een medegevangene die veroordeeld is voor een roofoverval. Marie schept moed uit Aarons nieuwe aanwijzing en doet onderzoek naar getuigen in zijn zaak.

Afl. 6: Burner

40 min

Aaron staat oog in oog met O'Reilly in de rechtszaal. Hij richt zich op het huiszoekingsbevel dat een rol speelde bij zijn arrestatie. Bovendien heeft de officier van justitie verzuimd een vertrouwelijke informant openbaar te maken. Maskins laat een gevaarlijke gevangene overplaatsen naar Bellmore in de hoop dat hij problemen zal veroorzaken voor Safiya en Aaron.

Afl. 7: Do Us Part

40 min

Aaron heeft er moeite mee een balans te vinden tussen zijn eigen zaak en de zaak van een gevangene die vecht voor het recht om met zijn stervende vriendin te trouwen. Safiya tart de gevangenisdirectie en brengt daarmee niet alleen Anya's campagne maar ook hun huwelijk in gevaar.

Afl. 8: Daylight

41 min

Om zijn prepaid telefoon terug te krijgen en het contact met de buitenwereld te houden, moet Aaron Cassius Dawkins verdedigen. Cassius heeft gevochten met Wild Bill en de blanke racisten. Marie worstelt met haar gevoelens voor Aaron. Roswell zet Safiya onder druk om een gevangene overgeplaatst te krijgen naar Bellmore die Aaron bij zijn zaak zou kunnen helpen.

Afl. 9: Buried

41 min

Aaron oefent druk uit om de gevangene Easley Barton te kunnen vertegenwoordigen. Hij hoopt dat als hij deze 23 jaar oude zaak weet te winnen tegen Maskins, zijn eigen zaak sterker wordt. Kapitein Foster gaat door met zijn drugssmokkel, terwijl Safiya steeds dichter in de buurt komt.

Afl. 10: Character and Fitness

41 min

Aaron kijkt terug op negen jaar gevangenis, waarin hij van een angstig groentje veranderde in een advocaat die strijdt voor rechtvaardigheid.

Afl. 11: Switzerland

40 min

De nieuwe informatie die Aaron van Marie heeft gekregen, maakt zijn zaak sterker. Hij komt tussen twee vuren te zitten als Cassius hem verdenkt van verraad en wraak op hem wil nemen. Foster probeert zich gedeisd te houden, maar Safiya voert de druk op om de drugshandel te stoppen.

Afl. 12: Closing Statement

41 min

Aaron krijgt eindelijk de kans om te pleiten voor een nieuw proces, maar wordt tegengewerkt door de teruggekeerde gevangenisdirecteur Cyrus Hunt. Safiya krijgt te maken met de nasleep van de gevangenisopstand en probeert haar hervormingen te redden. Foster moet eindelijk de gevolgen van zijn corruptie onder ogen zien.

Afl. 13: Fathers

41 min

Aarons strijd voor een nieuw proces wordt op alle mogelijke manieren wordt tegengewerkt. Hij wordt gedwongen om een moeilijke keuze te maken, waarmee hij zich de woede van een nieuwe, machtige tegenstander op de hals haalt.

 • mogelijk schadelijk tot 6 jaar
 • geweld
 • angst
 • grof taalgebruik

For Life

 • 2020
 • Drama, Misdaad
 • 1 Seizoen

Aaron Wallace heeft levenslang gekregen voor een misdaad die hij niet heeft begaan. Het bikkelharde leven achter de tralies zet hem ertoe aan om advocaat te worden. Hij vecht zijn eigen veroordeling aan en brengt daarnaast zaken van medegevangenen voor de rechter. Met zijn strijd voor rechtvaardigheid laat hij zien hoe één mens het verschil kan maken.

Acteurs
Joy Bryant
Nicholas Pinnock
Indira Varma
Taal
Engels
Genre
Drama, Misdaad