Mijn Kijklijst
Terug

Expeditie Robinson: Nederland vs België

  • 2020
  • Competitie, Reality
  • 1 Seizoen

Acht onbekende Nederlanders en acht onbekende Belgen gaan de strijd met elkaar aan, waarin niets of niemand wordt gespaard.

Genre
Competitie, Reality
Acteurs
Geraldine Kemper
Bartel van Riet
Taal
Nederlands

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Aflevering 1

53 min

In deze eerste aflevering nemen de kandidaten het tegen elkaar op in een bloedstollende race waarbij er heel veel op het spel staat. Zowel voor de winnaars als voor de verliezers. Want wie naast een bandana grijpt, wacht een onaangename verrassing.

Aflevering 2

55 min

Het Nederlandse Kamp Zuid lijkt moet zien te overleven zonder vuurstick, de eerste levensbehoefte op een onbewoond eiland. Het Vlaamse Kamp Noord hoeft zich geen zorgen te maken om vuur. Tijdens de eerste bloedstollende immuniteitsproef zetten beide kampen alles op alles om die felbegeerde immuniteitstotem binnen te halen.

Aflevering 3

54 min

Dag 4 van de expeditie. Zonder dat de rest het weet, komt een van de kandidaten aan op Wraakeiland. Na het verraad is dit de laatste kans om wraak te kunnen nemen op de oud-kampgenoten.

Aflevering 4

59 min

Tijdens de vorige proef is Herman gewond geraakt aan zijn voet. Uit angst voor zijn positie wil hij absoluut niet laten merken dat hij er last van heeft. De tactische Nederlanders houden hem sinds het voorval nauwlettend in de gaten. Ondertussen arriveert een tweede kandidaat op Wraakeiland.

Aflevering 5

59 min

Het is dag 8 van de expeditie en het Nederlandse Kamp Zuid is aan het verzwakken. Het gebrek aan voedsel op het eiland begint zijn tol te eisen. Maar dan wordt op beide kampen een brief gevonden. Op Wraakeiland treffen twee aartsrivalen elkaar.

Aflevering 6

56 min

Beide kampen worden in de nieuwe samenstelling wakker op hun nieuwe eiland. Het vertrek van een Nederlandse kandidaat past perfect in het pact van de drie Belgen. Zij willen alle Nederlanders een voor een naar huis stemmen. En wat doen twee andere Belgen in hun nieuwe kamp? Sluiten zij zich aan bij de Nederlanders?

Aflevering 7

57 min

De enige Nederlandse kandidaat lijkt eindelijk ingeburgerd in het Vlaamse Kamp Zuid. Maar zijn de nieuwe kampgenoten wel te vertrouwen? In Kamp Noord hebben de Belgen zich officieel aangesloten bij de Nederlanders. En ze gaan zelfs nog een stap verder. Tijdens de spectaculaire immuniteitsproef moet een van de kandidaten tot het uiterste gaan.

Aflevering 8

55 min

Op de veertiende dag van de expeditie wordt in beide kampen een brief gevonden. Het is de brief waar iedereen naar uitkijkt: vandaag is de samensmelting! Ook de kandidaten op Wraakeiland vinden eindelijk de verlossende brief. Vandaag kunnen ze zich terugvechten in de expeditie. Een van hen kan er maar door. Wie grijpt die kans?

Aflevering 9

62 min

De kandidaat die naar Winnaarseiland vertrekt, hoeft zich even niet druk te maken over complotten en de eilandraad. Ook de negen andere expeditieleden komen aan op hun nieuwe eiland. De kaarten zijn opnieuw geschud. Vanaf nu strijden de expeditieleden individueel.

Aflevering 10

59 min

Degene die al vier dagen op Winnaarseiland verblijft, is niet van plan om zich daar weg te laten sturen. Voor een andere kandidaat is het tijd om zo snel mogelijk bondgenoten te maken. En dit keer wordt er niet alleen gestreden om de ketting. Geraldine heeft namelijk nog een verrassing in petto.

Aflevering 11

62 min

Tijdens de krachtproef op het water moeten de kandidaten kleur bekennen. En dat is belangrijk, want er staat heel veel op het spel. De winnaar wacht een bijzondere verrassing van het thuisfront.

Aflevering 12

54 min

Een van de kandidaten voelt zich verraden. De kandidaat op Winnaarseiland zit daar stevig in het zadel. Om een langer verblijf veilig te stellen, moet deze kandidaat het opnemen tegen de sterke winnaar van de individuele proef.

Aflevering 13

60 min

De sterke kandidaat op Winnaarseiland voelt zich daar als een vis in het water. In het kamp draait de complottenmachine overuren. Wie is er nog te vertrouwen? In deze fase van het spel voelt niemand zich echt veilig en dus wil iedereen de proef winnen.

Aflevering 14

58 min

Nu het einde van de expeditie in zicht komt, wordt het spel steeds harder. Het eten raakt op en de vijf overgebleven kandidaten lopen op hun laatste benen. Wie wint de beslissende immuniteitsproef en komt daarmee in de finale? Gaat een van de mannen door? Of wordt het toch een vrouw?

Aflevering 15

67 min

Na 30 dagen expeditie zijn er nog drie kandidaten over op het eiland. Zij spelen vandaag de halve finale voor de laatste twee finaleplekken. Op Winnaarseiland wacht de finalist op wie er komen gaat...

Expeditie Robinson: Nederland vs België

  • 2020
  • Competitie, Reality
  • 1 Seizoen

Acht onbekende Nederlanders en acht onbekende Belgen gaan de strijd met elkaar aan, waarin niets of niemand wordt gespaard.

Acteurs
Geraldine Kemper
Bartel van Riet
Taal
Nederlands
Genre
Competitie, Reality