Mijn Kijklijst
Terug

Cordon

  • 2014
  • Thriller, Misdaad
  • 2 Seizoenen

De inwoners van een wijk in Antwerpen worden hermetisch van de buitenwereld afgesloten, omdat er een dodelijk virus is ontdekt. Als de quarantaine voor onbepaalde tijd wordt verlengd, wordt de situatie binnen de afzetting grimmig.Lees meer

Genre
Thriller, Misdaad
Acteurs
Wouter Hendrickx
Liesa van der Aa
Tom Dewispelaere
Taal
Nederlands

  1. Seizoen 1
  2. Seizoen 2

Seizoen 1

Aflevering 1

49 min

Wanneer in het NIIZA, het Nationaal Instituut voor Infectieziekten Antwerpen, een besmetting wordt vastgesteld, neemt directeur Cannaerts geen enkel risico: hij laat de buurt voor 48 uur afsluiten.

Aflevering 2

47 min

De bewaking van het Cordon verloopt voor commissaris Lex Faes zonder veel incidenten. Juf Katja twijfelt of ze met haar klasje in het NIIZA moet blijven.

Aflevering 3

51 min

Het cordon is verlengd met 72 uur. Al na drie dagen beginnen bepaalde voedings-producten schaars te worden. Journalist Gryspeerts vermoedt dat de overheid iets verzwijgt en krijgt informatie van binnen het cordon.

Aflevering 4

48 min

Bij de voedselrellen zijn er heel wat mensen besmet. Het NIIZA kan de toeloop moeilijk aan. Voor de bewaking van het cordon krijgt Lex versterking van het leger.

Aflevering 5

50 min

Normen en beschaving vervagen. Lex verijdelt enkele ontsnappingspogingen die van buitenaf worden aangestuurd. Daarop besluit Lommers om het gsm- en internetverkeer lam te leggen.

Aflevering 6

50 min

Gryspeerts kan Lex ervan overtuigen dat de overheid zaken verzwijgt en achtergehouden bewakingsbeelden lijken dat te bevestigen.

Aflevering 7

50 min

Gryspeerts wordt bedreigd in zijn speurtocht naar de oorzaak van de besmetting. Jokke is hoopvol: er zijn experimentele vaccins onderweg.

Aflevering 8

48 min

Lex wil weten wat Lommers verbergt en breekt in in haar bureau: wat hij daar vindt over het cordon is zo explosief dat Gryspeerts het niet zomaar durft te publiceren.

Aflevering 9

50 min

Lex en Gryspeerts krijgen bevestiging dat Lommers en Cannaerts liegen over het cordon. Maar Lommers slaat terug. Jokke helpt Lien om haar broer Tyl op te sporen.

Aflevering 10

54 min

In het NIIZA gaat Jokke tot het uiterste om de waarheid over het virus boven water te krijgen. Lex en Nald ontdekken een gat in het cordon en gaan het dichten. Wat ze daarbij vinden, wordt voor Lex het moeilijkste moment uit zijn leven.

Cordon

  • 2014
  • Thriller, Misdaad
  • 2 Seizoenen

De inwoners van een wijk in Antwerpen worden hermetisch van de buitenwereld afgesloten, omdat er een dodelijk virus is ontdekt. Als de quarantaine voor onbepaalde tijd wordt verlengd, wordt de situatie binnen de afzetting grimmig. Oude ruzies laaien op en er ontstaan nieuwe conflicten, maar er worden ook vriendschappen gesloten. Buiten het cordon ontdekken een politieagent en een verslaggever dat er is gelogen over de oorzaak van de besmetting. Door de vragen die ze stellen, komen ze al snel in de problemen.

Acteurs
Wouter Hendrickx
Liesa van der Aa
Tom Dewispelaere
Taal
Nederlands
Genre
Thriller, Misdaad