Terug

Zoop

  • 2006
  • Kids, Familie, Nederlands
  • 3 Seizoenen

Zoop speelt zich af in de dierentuin, waarbij een groep jongeren centraal staan die een opleiding tot dierenverzorger volgen. De jongeren wonen op de campus bij de dierentuin en de verhaallijnen zijn deels geïnspireerd door de omgeving en de dieren.

Genre
Kids, Familie, Nederlands
Acteurs
Nicolette van Dam
Ewout Genemans
Patrick Martens
Taal
Nederlands

  1. Seizoen 1
  2. Seizoen 2
  3. Seizoen 3

Seizoen 2

Aflevering 1

12 min

Iedereen gaat naar de volgende fase, maar sommigen zijn voorwaardelijk over: Bionda moet werken aan haar opportunistische gedrag, Alwin aan zijn discipline, Bastiaan aan zijn concentratie en Elise moet aan de slag met haar sociale vaardigheid. Taffie vindt dat de anderen nu ook aan hun ‘minpuntjes’ moeten gaan werken!

Aflevering 2

11 min

Fabian blijft mysterieus doen. Hij scheert zich niet en gedraagt zich nogal wild. Moes en Mike verdenken hem ervan een weerwolf te zijn. Omdat Taffie niet meer financieel afhankelijk wil zijn van Diabolo, gaat ze solliciteren bij de Monkey Tonkey bar. Als de bareigenaar haar niet wil aannemen vanwege haar punky kapsel, heeft ze daar een leuke oplossing voor, waar de bedrijfsleider niet veel tegenin kan brengen.

Aflevering 3

11 min

De wolf blijkt een slaapwandelende Sira te zijn! Maar als zelfs Roy de volgende dag invalt voor Fabian krijgen de andere rangers ook argwaan. Waar heeft Fabian het zo druk mee? Wat heeft hij voor hen te verbergen? Bionda is ineens heel aardig tegen iedereen is, sinds ze te opportunistisch is bevonden.

Aflevering 4

14 min

Roy is door het dolle heen als hij denkt dat hij zo veel geld gewonnen heeft. Alwin is zo druk met Elise bezig, dat hij niet in de gaten heeft, dat Sira nogal is geraakt door Alwins opmerking dat ze een gebrek aan persoonlijkheid heeft. De rangers trappen niet zo snel in de zogenaamde poesliefheid van Bionda.

Aflevering 5

12 min

De arme Roy denkt nog steeds dat hij gewonnen heeft en rijk is. Hij heeft een auto gehuurd met een paar mooie vrouwen erin. Fabian moet hem uit de droom helpen… Roy is hevig teleurgesteld als hij de auto weer af moet geven. De rangers bereiden een mooi afscheid voor Fabian voor.

Aflevering 6

11 min

Gaby aarzelt niet en verdedigt Fabian als hij door de mysterieuze gedaante aangevallen wordt. Maar dan blijkt de figuur een oude jeugdvriend van Fabian te zijn: Berenger. Gaby probeert te verbergen dat ze op slag verliefd op hem is. Sira zit niet lekker in haar vel.

Aflevering 7

12 min

Mike ontdekt de zieke beverrat. Moes en Alwin hebben het dier geen alcohol zien drinken dus ze weten niet waarom hij zo ziek is. Als Berenger feilloos in de gaten heeft dat het dier zich bijna een delirium gedronken heeft, voelen Alwin en Moes zich schuldig. Roy komt bij Gaby om zich aan te bieden als de opvolger van Fabian.

Aflevering 8

12 min

Gaby merkt dat ze erg jaloers wordt als ze ontdekt dat Berenger de nacht bij een receptioniste heeft doorgebracht. Als Gaby ontdekt dat ook Alwin en Elise de nacht samen hebben doorgebracht, vindt dat ze dat ze de oma van Elise moet inlichten.

Aflevering 9

11 min

Gaby raakt steeds meer onder de indruk van Berenger, maar het maakt haar bang en kwetsbaar. Bionda heeft deze week de Ara als taak, maar vindt zo haar eigen manier om het dier te verzorgen. Bastiaan wil zijn kikker in het nieuwe lab van Moes onderzoeken, maar Moes maakt hem duidelijk dat hij het laboratorium voor zichzelf wil houden.

Aflevering 10

11 min

Omdat Bastiaan en Alwin, Taffie hebben laten uitslapen, komt ze te laat op haar werk. Daar wacht haar een leuke verrassing! Roy vertelt dat hij naar Hamburg vertrekt om daar een opleiding tot docent dierenverzorging te volgen. Als hij terugkomt, zullen de rangers wat beleven! Moes en Elise maken een speciaal afscheidscadeau voor Roy.

Aflevering 11

11 min

Maxime maakt er niet al te veel woorden aan vuil, maar het is duidelijk dat het uit is met Bertrand. Dit tot opluchting van Sira. Filo en Sira fantaseren over een hereniging van Maxime en Siegfried. Mike trekt het niet dat Alwin zoveel bij Elise is. Gaby kan het als docent niet toestaan dat haar leerlingen zo vrijelijk seks hebben.

Aflevering 12

11 min

Gaby geeft zowel Bionda als Elise een opdracht. Elise moet die dag gids van het park zijn om haar sociale vaardigheden te trainen en Bionda krijgt de opdracht om nu eens goed voor een dier te zorgen. Mike en Moes houden Bionda vreselijk voor de gek als ze haar voor een dier laten zorgen wat helemaal niet bestaat!

Aflevering 13

11 min

Als de assistent dreigt dat hij de inspecteur van onderwijs op de hoogte zal stellen van de wantoestanden in het park, neemt Berenger het voor Gaby op. Taffie vindt het tijd worden om een groepsvertegenwoordiger te kiezen en stelt zichzelf beschikbaar. Bastiaan probeert Alwin over te halen om zich beschikbaar te stellen, maar die wil niet.

Aflevering 14

11 min

Alwin irriteert zich aan Bastiaan, als deze verkiezingsposters met Alwins naam erop aan het verspreiden is. Sira en Filo hebben een romantische uitje voor Siegfried en Maxime voorbereid. Mike verbindt een gewond dier, maar is teleurgesteld als een groot compliment van Berenger uitblijft.

Aflevering 15

11 min

Berenger vraagt of Mike hem wil assisteren bij een operatie met een Orang. Maxime en Siegfried hebben een goed gesprek waaruit blijkt dat ze beiden nog niet toe zijn aan een hereniging. Siegfried en Maxime blijven dus apart wonen. Ze brengen het nieuws aan Sira en Filo als iets positiefs: ze hebben nu dus twee woningen!

Aflevering 16

12 min

Maxime en Siegfried hebben hun eerste conflict over Sira als ze ontdekken dat Sira tegen hun liegt. En dan hoort Alwin dat hij zich niet eens kandidaat mag stellen, omdat hij voorwaardelijk over is. Bastiaan is teleurgesteld. Hij vindt Taffie te dominant en op deze manier wint ze wel heel makkelijk. Bastiaan weigert dan ook als ze hem vraagt op te treden als ze geïnstalleerd wordt als groepsvertegenwoordiger.

Aflevering 17

11 min

Berenger zoent Gaby. Zij is helemaal van slag, maar Berenger ontkent dat hij iets met haar wil. Alwin weet Elise bijna over te halen samen in de boomhut te slapen, als Mike en Gaby roet in het eten gooien. Gaby is heel streng voor Elise. Alwin, Mike en Moes halen een grapje uit met de kikker van Bastiaan.

Aflevering 18

11 min

Taffie weet de kikker op het nippertje uit de bek van de pelikaan te redden, terwijl Bastiaan treurt om zijn verloren kikker. Berenger probeert hem op te beuren: de kans dat de kikker inderdaad een nieuwe soort is, was heel erg klein. Bastiaan voelt zich verraden door Berenger die zijn onderzoek steeds heeft gestimuleerd.

Aflevering 19

11 min

Berenger vult stiekem de aanvraagformulieren van het biologisch zoölogisch meldpunt in, voor de kikker van Bastiaan. Sira zit bij Siegfried als Maxime komt kijken waar ze blijft: ze moet naar bed. Bij wie blijft ze slapen? Siegfried merkt dat Sira het vreselijk vindt om te moeten kiezen tussen haar twee ouders.

Aflevering 20

11 min

Gaby liegt tegen Bernadette dat Elise met een speciale opdracht bezig is om haar achterstand in te halen… Om de boel te redden laat Moes Bernadette zijn laboratorium zien. Ze stelt lastige vragen, maar Moes heeft overal een antwoord op. Sira vertelt Taffie een verhaal dat ze van Siegfried heeft gehoord.

Aflevering 21

11 min

Bernadette wil de opleiding opheffen, maar is gevoelig voor de charmes en argumenten van Berenger. Daardoor besluit Bernadette de opleiding nog een kans te geven. Als Alwin troost zoekt bij de beren, hoort hij dat de beer die een paar weken geleden gebracht is, moeite heeft zich aan te passen. Hij wil niet eten.

Aflevering 22

11 min

Maxime kan Sira niet overhalen te blijven. Ze krijgen er ruzie om. Maxime smeekt Siegfried om Sira tegen te houden naar Afrika te gaan. Siegfried belooft een poging te wagen. Hij treft Sira wanhopig aan. Ze blijkt bericht gehad te hebben van Dayo: hij is inmiddels met een ander meisje getrouwd. Bionda heeft aan alle rangers doorgeroddeld dat Elise en Alwin betrapt zijn.

Aflevering 23

11 min

Als Alwin vraagt of Elise samen met hem weggaat, weigert ze. En ze wil ook niet dat Alwin vertrekt! Alwin twijfelt. Maxime wil Sira troosten, maar Sira zit niet op haar moeders steun te wachten. Ze besluit bij Siegfried te gaan wonen. Bionda verveelt zich dood bij de beer en wil er de brui aan geven.

Aflevering 24

11 min

Het avontuur in het leeuwenverblijf loopt goed af dankzij de hulp van Bastiaan en Sira. Maar Taffie denkt nu echt dat ze onoverwinnelijk is. Als Mike hoort dat Alwin weggaat, probeert hij Elise over te halen te blijven. Bastiaan en Sira leggen eten in de orang-oetan bomen, maar als ze boven zijn, valt de ladder om. Ze zitten vast.

Aflevering 25

12 min

Mike ontkent dat hij nog steeds verliefd is op Elise. Alwin is niet helemaal overtuigd. Bionda vertelt Alwin dat de beer gegeten heeft, dat stemt hem blij. Alwin vertrekt stiekem in de nacht. Hij maakt Mike duidelijk dat hij zich niet meer thuis voelt op de opleiding. Ze nemen afscheid als vrienden.

Aflevering 26

11 min

De schapenscheerder stelt zich voor als Aaron. Bionda en Moes vertrouwen hem niet en brengen hem naar Gaby. Daar blijkt dat Aaron inderdaad de nieuwe ranger is, die in de plaats van Alwin komt. Elise reageert nogal apathisch als ze van Gaby hoort dat ze een spreekbeurt moet houden.

Aflevering 27

11 min

Elise verstopt het lammetje in haar boomhut. Ze geeft het aandacht en liefde en zegt tegen het diertje dat ze er alles aan zal doen om hem gezond en groot te krijgen. Aaron is als boerenzoon gewend vroeg naar bed te gaan. Bionda ziet in Aaron een soort Neanderthaler. Ze wil het liefste maar zo weinig mogelijk met hem te maken hebben.

Aflevering 28

11 min

Taffie heeft een inwijdingsritueel voor Aaron bedacht. Bastiaan ziet het wel zitten. Is hij eindelijk niet meer het sukkeltje van de groep. Aaron moet in een snelle tijd stront ruimen bij de kamelen! Aaron haalt het net niet. Hij neemt het serieuzer dan de rangers en vindt dat hij niet gewonnen heeft. Hij wil zich nog geen ranger noemen.

Aflevering 29

11 min

Als Mike de volgende dag opstaat schrikt hij zich rot: hij heeft een kop met schapenkrulletjes haar! Moes is blij dat zijn spul werkt! Elise wordt bijna door Gaby betrapt als ze bezig is om voer te pakken voor haar lammetje. Door een opmerking van Bastiaan verkeerd uit te leggen, denkt Sira dat ze te dik is.

Aflevering 30

11 min

Aaron blijkt prachtig te kunnen spinnen en breien. De rangers verklaren hem ‘rangerwaardig’ Bastiaan en Sira houden een Afrikaanse middag om van de Afrikaanse spulletjes van Dayo af te komen. Gaby lucht haar hart bij Bionda. Moes besluit mee te doen aan een uitvinders wedstrijd. De prijs, een reis naar Afrika, wil hij winnen voor Sira.

Aflevering 31

11 min

Om Taffie uit de greep van de gier te houden, is Aaron bewusteloos geraakt. Taffie weet de bewusteloze Aaron uit de kooi te slepen. Ze roept Mikes hulp in. In het park loopt een groep ganzen. Ze zijn veel te dik en het lijkt wel of ze vetgemest worden. Bastiaan weet zeker dat de oppasser die dit op zijn geweten heeft, ontslagen wordt.

Aflevering 32

11 min

Mike weet te voorkomen dat Taffie Aaron naar het ziekenhuis brengt: dan zal ze zeker van school moeten! Mike denkt dat hij Aaron wel beter kan maken. Ze verstoppen hem in de dierenarts praktijk. Moes baalt als hij van Bastiaan hoort dat Sira en Dayo uit elkaar zijn.

Aflevering 33

11 min

Taffie en Mike waken bij de bewusteloze Aaron. Elise maakt een stripboekje van het lammetje. In de tekstwolkjes verschijnen korte zinnetjes waaruit duidelijk wordt hoe Elise zicht voelt: eenzaam en ellendig. Mike wil een goed gesprek beginnen, maar Elise mijdt hem. Moes heeft een anti-vetpil gemaakt en probeert hem eerst zelf uit...

Aflevering 34

12 min

Aaron is half ontwaakt uit zijn coma: hij hoort en ziet wel alles, maar kan niet kenbaar maken dat dat zo is. Omdat Taffie denkt dat Aaron niets hoort, vertelt ze hoe schuldig ze zich voelt over het ongeluk. Moes presenteert Becky de anti-vetpil: zelf is hij in één dag een kilo kwijtgeraakt! Maar Becky is er niet zo blij mee.

Aflevering 35

11 min

Elise geef toe dat de lammetjesverhalen op haarzelf geïnspireerd zijn. Mike begrijpt hoe eenzaam Elise zich voelt. Als een teleurgestelde Moes alle anti-vetpillen op het afvalterrein gooit, ziet hij niet dat Woody daar rondscharrelt. Als de rangers de doodzieke Woody naar de dierenartspraktijk brengen, ontdekken ze het geheim van Mike en Taffie.

Aflevering 36

11 min

Dappere Bastiaan redt Becky, maar die voelt zich nog steeds doodongelukkig. Bastiaan weet haar op te beuren. Sira werkt Berenger en zijn vriendinnetje de dierenartspraktijk uit, voordat ze Aaron ontdekken! Gaby informeert naar de vorderingen van Moes. Moes kan niets overleggen, terwijl hij toch de hele week in zijn lab heeft gezeten.

Aflevering 37

11 min

Siegfried wil weten waarom Sira niet meer eet. Sira ontkent: ze eet heus wel! Maxime geeft tot jaloezie van Gaby een leuke eerste les over vissen die noten kunnen kraken. Taffie schrikt als ze van Mike hoort dat Aarons coma nog wel weken, maanden of zelfs jaren kan duren. Als Bionda bij Aaron moet waken, maakt ze de machteloze Aaron op met make-up!

Aflevering 38

11 min

Elise vertelt Moes dat Remi, het lam haar enige vriend is, de enige tegen wie ze alles kan zeggen. Moes kent dat gevoel, hij heeft zelf ook moeite echt contact te krijgen met de andere rangers. Mike knijpt ‘m nu hij de verdwijning van twee mensen geheim moet houden. Gaby straft Bionda openlijk af als ze iets doms bij de ijsberen doet!

Aflevering 39

11 min

Aaron wil Taffie helpen, maar Taffie vindt het echt doodeng, zo’n spook, geest, hallucinatie om zich heen. Moes raadt Mike aan om in Elises boomhut te gaan kijken… Becky wil weten of zij en Bastiaan nu verkering hebben. Bastiaan praat eroverheen. Hij heeft niets tegen dik zijn, maar het is wel ongezond.

Aflevering 40

11 min

Aaron komt bij. Nu kan hij eindelijk vertellen dat ze Taffie moeten helpen! Bionda wil dat Gaby liegt over haar studieresultaten. Ze chanteert Gaby nu voluit! Dan vertelt Berenger Bionda, dat hij een ‘integriteitsrechtszaak’ wil houden.

Aflevering 41

11 min

Bionda is nerveus voor de rechtszaak. Berenger is de openbaar aanklager, de rangers vormen de jury. Gaby schrikt als ze Bionda moet verdedigen: Bionda chanteert haar tenslotte! Berenger ondervraagt Bionda: wat heeft ze de laatste tijd zoal voor goede dingen gedaan? Bionda staat met haar mond vol tanden en geeft het woord aan haar verdediger.

Aflevering 42

12 min

Elise wil dat Mike haar met rust laat. Mike twijfelt of hij Elise moet verraden of niet. Het plan van Aaron wordt duidelijk: hij wil Woody op pad sturen om Taffie te vinden. De rangers trainen de hond in spoorzoeken. Woody gaat op pad met op zijn rug een trui die Aaron speciaal voor Taffie gebreid heeft.

Aflevering 43

11 min

De slang steekt zijn tong uit. Bionda’s integriteit wordt ondermaats bevonden. De jury trekt zich terug om het vonnis te bepalen. Mike maakt Elise duidelijk dat ze het lam niet mag straffen voor haar eigen eenzaamheid. Dan breekt Elise en huilt voor het eerst om Alwin.

Aflevering 44

12 min

Alle aandacht gaat uit naar Taffie, die openlijk haar excuses aanbiedt. Ze wil weten of ze nog welkom is op de opleiding. Bionda’s vonnis wordt uitgesproken: de isolatiecel, samen met een dier dat ze eng vindt. Om te kijken of Bionda iets van de rechtszaak heeft opgestoken, mag ze zelf een dier kiezen.

Aflevering 45

12 min

Berenger antwoordt Gaby met een zoen, om haar vervolgens totaal overrompeld alleen te laten. Elise neemt afscheid van Remi. Mike steunt haar. Ze schrikken als Gaby hen betrapt! Elise biecht Gaby alles op en krijgt tot haar verbazing niet eens straf. Gaby twijfelt namelijk aan haar kundigheid als docent.

Aflevering 46

12 min

Uit pure zenuwachtigheid begint Bionda te zingen en het werkt: de beverratten vallen in slaap! Mike wil weer met Elise samenwerken: hij gaat schrijven en Elise tekenen. Elise twijfelt omdat de samenwerking de vorige keer leidde tot de hun breuk. Als Mike Elise belooft dat dat nooit meer zal gebeuren, wordt Elise tenslotte ook enthousiast.

Aflevering 47

11 min

Gaby bevrijdt Bionda, maar kan niet meer boos worden op de rangers. Ze is helemaal van slag. Moes heeft zich opgesloten in zijn laboratorium. Hij is nog steeds aangeslagen door de brand. Mike, Taffie en Elise halen Moes uit zijn isolement. Mike en Elise besluiten om samen een ‘wolkenproject’ te doen.

Aflevering 48

13 min

Gaby haalt de vechtende Bionda en Bastiaan uit elkaar en is super schappelijk: als Bastiaan Bionda de cd’s geeft is het oké. Bastiaan is verbaasd dat hij er zo goed van af komt. Bionda ziet zichzelf nu als de nieuwe Jomanda van de dieren.

Aflevering 49

11 min

Berenger neemt het zo voor Gaby op, dat de rangers toch voor Gaby kiezen. Gaby is ontroerd. Bionda voelt haar gave steeds meer als een vloek. Op aanraden van Elise gaat ze mediteren tussen de dieren en dat helpt! Bastiaan zingt een lied voor Sira, om haar te veroveren.

Aflevering 50

12 min

Becky is niet verliefd op Bastiaan en dat komt hem goed uit! Sira ziet Becky lopen en nu pas ziet ze dat Becky eigenlijk heel mollig is. Bastiaan probeert tijdens de les over roofvogels contact met Sira te krijgen, maar het lukt niet. Elise en Taffie stellen Moes voor als kandidaat klassenvertegenwoordiger.

Aflevering 51

12 min

Elise laat Mike even zweten als ze te laat is, maar ze komt toch en houdt een geweldig openingswoord. Iedereen is onder de indruk van de tentoonstelling. Elise en Mike besluiten, beiden tegen hun zin, dat in hun geval, vriendschap beter is dan een relatie. Bastiaan moet een spreekbeurt houden, maar kan zijn aandacht er niet bijhouden.

Aflevering 52

12 min

Bionda wordt met haar gestolen araveren bijna ontdekt door haar moeder! Die komt als vrijwilliger in het park werken. Bionda luncht met haar moeder. Bionda’s moeder praat alleen maar over zichzelf. Siegfried is blij dat Sira weer normaal eet en maakt een eetfeestje van hun lunch,

Aflevering 53

12 min

Moes bemiddelt en ze komen tot een compromis: Bionda draagt het jurkje tot aan het hek en beslist niet verder! Ze moet binnen de grenzen van het dierenpark blijven. Tijdens het kooien schoonmaken, leren Bastiaan en Sira elkaar ook op een andere manier kennen.

Aflevering 54

12 min

Bionda’s informeert bij Taffie, die ze nu als een soort vertrouwenspersoon ziet, of de vlam Jaco heet. Ze wil hem persé ontmoeten. Taffie nodigt haar uit om te blijven eten bij de rangers. Die avond krijgt Bionda’s moeder de schrik van haar leven als blijkt dat ‘Jaco’ een papagaai is!

Aflevering 55

11 min

Sira merkt dat zij de schuld is, dat Siegfried en Maxime steeds ruzie hebben. Daarom wil ze wel haar best doen om Bastiaan voor zich te winnen, maar niet voordat ze Maxime en Siegfried bij elkaar heeft gebracht. Aarons angst voor roofdieren komt door een post traumatisch stresssyndroom concludeert Moes.

Aflevering 56

11 min

Elise voelt zich opgelaten als ze Mike met het andere meisje ziet en vertrekt uit de Monkey Tonkey bar. Mike baalt. Taffie vindt dat zij Aaron over zijn angst voor roofdieren heen moet helpen, maar uiteindelijk is het Gaby die Aaron over zijn angst heen helpt. Door een les van Maxime over de sidderaal komt Bastiaan op een idee voor zijn illegale feest.

Aflevering 57

12 min

Bastiaan en Sira schrikken als ze zien dat een rendier dreigt te ontsnappen. Bastiaan blijft cool en probeert het probleem op te lossen. Berenger observeert hen stiekem. Als Bastiaan de stroomvoorziening herstelt, bekent trotse Sira dat ze gek op hem is. De uilen laten Elise inzien dat ze weer verliefd is op Mike.

Aflevering 58

12 min

Mike is verwart nu Elise denkt dat hij homo is. Niet dat het erg is om homo te zijn, maar hij houdt juist van Elise! Sira wil niet met Bastiaan zoenen voordat ze Siegfried en Maxime weer heeft herenigd. Sira vist bij Siegfried naar de koosnaampjes van hem en Maxime.

Aflevering 59

11 min

Bionda’s moeder wil Bionda meenemen, zodat Bionda mee kan doen aan de miss world verkiezing. Bionda lijkt hierin mee te gaan, maar het is een truc om van haar moeder af te komen. Bionda zet haar het park uit! Berenger vertelt Bastiaan dat de kikker die hij ooit heeft ontdekt tóch een nieuwe diersoort is.

Aflevering 60

12 min

Bionda geeft een geweldige show weg met de zeeleeuwen. Daarna volgt de diploma-uitreiking: iedereen is geslaagd! Mike helpt het misverstand tussen hem en Elise uit de weg. Ze bekennen elkaar de liefde! Na een hoop misverstanden, waarbij Bernadette alles bijna verpest, vallen Berenger en Gaby elkaar toch in de armen.

Zoop

  • 2006
  • Kids, Familie, Nederlands
  • 3 Seizoenen

Zoop speelt zich af in de dierentuin, waarbij een groep jongeren centraal staan die een opleiding tot dierenverzorger volgen. De jongeren wonen op de campus bij de dierentuin en de verhaallijnen zijn deels geïnspireerd door de omgeving en de dieren.

Acteurs
Nicolette van Dam
Ewout Genemans
Patrick Martens
Taal
Nederlands
Genre
Kids, Familie, Nederlands