Mijn Kijklijst
Terug

Tales From the Bush Larder

  • 2014
  • Documentaire
  • 1 Seizoen

Tales From the Bush Larder neemt de kijker mee op een culinair avontuur door Kenia. De focus ligt op de uiterst rijke biologische diversiteit van het land en de interessante mensen die daar letterlijk en figuurlijk de vruchten van plukken.Lees meer

Genre
Documentaire
Taal
Engels

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Afl. 1: Malindi

22 min

Chef-kok Kiran Jethwa reist af naar de prachtige Keniaanse kuststad Malindi, waar hij ontdekt hoe je traditionele mandazi’s (Keniaanse donuts) kunt maken. Hij plukt tamarinde met de hulp van een meisje zonder hoogtevrees en vangt samen met een charismatisch vader/zoon-duo monsterlijke modderkrabben. Deze ingrediënten combineert hij tot krabschotels om van te watertanden.

Afl. 2: Machakos

22 min

Kiren verkent in de stad Machakos een legendarische techniek voor het vangen van parelhoenders (de Keniaanse variant van wilde kip). Dit complexe proces gaat gepaard met venijnige steken van Afrikaanse honingbijen, het bereiden van uiterst krachtig honingbier en het van binnenuit marineren van de parelhoender.

Afl. 3: Naivasha

22 min

Kiran reist af naar het oogverblindend mooie spiegelmeer in Naivasha om te jagen op rode rivierkreeft, een Amerikaanse import die tot een plaag is uitgegroeid. De chef-kok keert vervolgens terug naar de vaste wal voor een bezoek aan een van de meest productieve wijngaarden van Kenia.

Afl. 4: Embu

22 min

Kiran reist af naar de uitgestrekte en bijzonder vruchtbare rijstvelden in Embu. Daar waagt hij zich aan ‘koeiensurfen’ en leert hij de heerlijk geurende rijst te oogsten en van vliesjes te ontdoen. Om de groei en kwaliteit van de rijst te waarborgen gaat Kiran met scherpschutter Dhruv en jager John op jacht naar allerhande vogels die het land kaalvreten.

Afl. 5: Kisumu

22 min

Kiran vertrekt naar het westen in de Obama-streek, waar hij een kleinschalige notenboerderij bezoekt en matoke (groene bananen) plukt. Hij roeit vervolgens het Victoriameer, de ‘binnenlandse zee’ van Afrika af om omena en andere vissoorten te vangen. Daarbij komt hij in een ongenadige onweersbui terecht. Dat levert echter wel een bijzonder inventief gerecht op!

Afl. 6: Diani

22 min

Mnazi (palmwijn) is een gevaarlijk lekkere alcoholhoudende drank die vooral aan de zuidkust van Kenia wordt bereid. Kieran laat zich informeren door lokale mnazi-experts, gaat onder bijzonder oncomfortabele omstandigheden op garnalenjacht in een rivier en reist af naar het noordelijke Mombasa, waar een drukbezochte kruidenmarkt tal van culinaire schatten voor hem in petto heeft.

Afl. 7: Rutundu

22 min

Kiran verkent twee landschappen die als dag en nacht van elkaar verschillen en de sleutel vormen tot het speciale gerecht van deze aflevering. Onze chef-kok bezoekt eerst een echtpaar in een voorstad van Nairobi dat op uiterst delicate wijze vliegen aan elkaar knoopt als aas voor het vissen. Niet bepaald een plek waar je aan visvangst zou denken!

Afl. 8: Kilifi

22 min

Kiran reist verder langs de noordkust, waar hij de enthousiaste ‘wilde vlotmannen’ ontmoet. Deze vissers pellen met op basis van wrakstukken geïmproviseerde surfplanken naar een riviermond waar een gevaarlijke stroom heerst. Onze chef-kok wil niet achterblijven en reist mee, met hilarische en frustrerende gevolgen.

Afl. 9: Molo

21 min

Kiran reist af naar de prachtige door mensen gemaakte theevelden in Kericho en werkt zij aan zij met de theeplukkers. Daar leert hij hoe thee wordt verwerkt en sprokkelt hij een zak vol theebladeren bij elkaar voor een innovatief kookexperiment in de Molo-regio.

Afl. 10: Cha Chale

22 min

Kiran keert terug naar de bruisende noordkust voor een bezoek aan een uniek strandgebied in Che Chale dat bekend staat om zijn uitgestrekte ‘zandschappen’. Hij ontmoet een lokale cassaveboer en zet de heerlijke en weinig gebruikte cassavewortel in als de perfecte begeleiding voor zijn volgende ingrediënt: octopus.

Afl. 11: Mara

22 min

Kiran bezoekt een struisvogelboerderij aan de rand van Nairobi. Daar begeeft hij zich tussen de reusachtige gevederde tweevoeters en bemachtigt hij een enorm struisvogelei. De chef-kok reist vervolgens af naar het wereldberoemde natuurreservaat Masai Mara voor een verkenning van de lokale gewoontes. Hij zoekt naar wilde kruiden en probeert koeienbloed uit, met hilarische gevolgen.

Afl. 12: Watamu

22 min

We keren voor een laatste keer terug naar de Keniaanse kust, waar Kiran een kleine rokerij bezoekt en zeilvis bereidt. Vervolgens trotseert hij samen met kapitein Combo af naar Watamu, een populaire locatie voor het jagen op diepzeevissen. Daar probeert hij de traditionele vismethoden uit.

Tales From the Bush Larder

  • 2014
  • Documentaire
  • 1 Seizoen

Tales From the Bush Larder neemt de kijker mee op een culinair avontuur door Kenia. De focus ligt op de uiterst rijke biologische diversiteit van het land en de interessante mensen die daar letterlijk en figuurlijk de vruchten van plukken. De show wordt gepresenteerd door Kiran Jethwa, een kleurrijke en creatieve chef-kok die de bijzondere Keniaanse ingrediënten gebruikt om verrukkelijke gerechten af te leveren, zowel in de jungle als in zijn restaurant.

Taal
Engels
Genre
Documentaire