Terug

Voetbalvrouwen

  • 2010
  • Drama, Nederlands
  • 2 Seizoenen

Nederlandse dramaserie waarin het draait om de levens van vier stereotype voetbalvrouwen met een aparte, maar hechte vriendschap: stijlvolle Liz, mediaverslaafde Melanie, naïeve Renske en de ietwat simpele Solange.Lees meer

Genre
Drama, Nederlands
Acteurs
Nicolette van Dam
Leontine Borsato
Barry Atsma
Taal
Nederlands

  1. Seizoen 1
  2. Seizoen 2

Seizoen 1

Afl. 1: Nieuw Begin

43 min

Danny Doornbos krijgt een contract bij FC Heros. Samen met zijn vriendin Renske verhuist hij naar Amsterdam. Renske weet zich als nieuwe spelersvrouw geen houding te geven en krijgt al snel de hulp van Solange die perfect weet hoe ze de pers moet bespelen en om moet gaan met opdringerige fans. Door de komst van Danny wordt Italo gedegradeerd van topspits tot hulpspits. Clubicoon Jeffrey krijgt zelfs te horen dat hij beter kan uitkijken naar een andere club, de nachtmerrie van zijn mediageile echtgenote Melanie. Ook Liz ondervindt de nadelen van Danny's aanstelling: zij ziet haar droom in rook opgaan.

Afl. 2: Verkooptechniek

40 min

Solange probeert de onderbroekenlijn die Italo heeft laten ontwerpen, te verkopen aan verschillende winkelketens en slaagt hier tot haar eigen verbazing redelijk goed in. Melanie is stikjaloers op de goede band van Jeffrey en zijn eerste echtgenote en moeder van Dylan. Ze vertrouwt het zaakje dan ook niet als hij Natasja vergezelt naar een fotoshoot voor Playboy. Liz is opgetogen met de manege die Arjan voor haar heeft gekocht. De stalknecht die er bij hoort, bevalt haar minder. Renske op haar beurt heeft voornamelijk last van haar opdringerige buurman die te pas en te onpas opduikt.

Afl. 3: Les in Nederigheid

41 min

Renske probeert haar leven weer op de rails te krijgen nadat ze ontsnapte aan een bomaanslag. Het ergert haar dat haar hele doen en laten wordt uitgesmeerd in de krant. Ondanks het feit dat Natasja borstkanker heeft, kan Melanie het niet verkroppen dat Jeffrey een hechte band onderhoudt met zijn ex-echtgenote. Op sluwe wijze probeert ze Jeffrey's tijd zoveel mogelijk in te vullen. Liz vangt bot bij Arjan, die meer geïnteresseerd is in de opstelling van Hero dan in zijn vrouw. Op de manege leert ze Rosanne kennen, een lesbienne die reeds bij de eerste les laat merken dat ze Liz meer dan leuk vindt. Solange loopt in de stad haar ouders tegen het lijf.

Afl. 4: In de Aanval

40 min

Nadat ze een camera ontdekt in de slaapkamer voelt Renske zich niet meer veilig en ze alarmeert de politie. Melanie werpt al haar charmes in de strijd om Jeffrey terug aan een basisplaats te helpen. Haar plannetje werkt maar wordt overschaduwt door een telefoontje van Dylan, die haar laat weten dat Natasja een bloeding heeft gehad en stervende is. Liz is niet aanwezig bij de match en gaat uit eten met Rosanne. Bij haar thuiskomst betrapt ze Arjan in de zetel met de piepjonge Jamie. Solange heeft genoeg van de driftbuien van Italo en zoekt samen met Melanie een manier om zijn woede-uitbarstingen te temperen.

Afl. 5: Maskers Af

42 min

Na de begrafenis van Natasja trekt Dylan in bij Jeffrey en Melanie. Zijn stiefmoeder heeft snel in de gaten dat Rowena, zijn vriendinnetje, wel erg veel belangstelling toont voor zijn vader. Renske heeft het gevoel dat Danny haar niet meer begrijpt en zoekt steeds vaker steun bij Falco, haar beste vriend en stylist. Liz heeft een goede vriendin gevonden in Rosanne en maakt haar deelgenoot van het grote geheim van Arjan. Solange geeft haar vriendje dagelijks meerdere kalmeringspillen om zijn agressie onder controle te houden, maar het is vooral zijn libido dat er onder lijdt.

Afl. 6: Zo Vader, Zo Zoon

46 min

Renske voelt zich nutteloos nadat ze werd ontslagen in het opvangtehuis voor mentaal gehandicapten. Danny's goedbedoelde verwennerijen zorgen ervoor dat ze zich nog slechter voelt. Italo's moeder is ingetrokken bij haar zoon en zijn vriendin om voor hem te zorgen. Ze grijpt elke kans om Solange duidelijk te maken dat ze geen goede vrouw is. Jeffrey heeft een avontuurtje met Rowena maar wordt betrapt door Melanie, die revanche neemt met Dylan. Jamie doet een schokkende bekentenis tegenover Liz.

Afl. 7: Een Gokje

44 min

Melanie probeert de brokken van haar huwelijk zo goed als mogelijk samen te rapen maar voor Jeffrey is er slechts één oplossing: een echtscheiding. Danny probeert zijn gokverslaving voor Renske te verbergen maar zijn genereuze giften maken haar achterdochtig. Solange slaat in paniek wanneer ze haar hondje Duschi niet kan terugvinden. Een anoniem telefoontje van de ontvoerder en Italo's harteloze reactie maken haar ronduit hysterisch. Liz wil niet dat Arjan zichzelf en haar nog langer voor de gek houdt en gaat heel ver om zijn vertrouwen te winnen.

Afl. 8: Aanbieding

43 min

Solange is dolgelukkig na de hereniging met haar hondje Duschi en dat kan iedereen in de bladen lezen. Jeffrey krijgt het aanbod om twee seizoenen in Bahrein te spelen voor een megasalaris. Ondanks Renskes afkeer voor het idee, verkopen zij en Danny toch hun huwelijk aan een televisiezender zodat zijn gokschulden kunnen worden afbetaald. Arjan wil niet toegeven aan zijn chanteur, die zijn foto's als travestiet aan de pers wil bezorgen.

Afl. 9: De Ware Aard

41 min

Arjan kan niet voorkomen dat zijn foto's worden gepubliceerd. De voorzitter van Heros dringt aan op zijn ontslag. Italo wil niet gecoacht worden door een travestiet en roept op tot een spelersopstand maar Arjan is niet van plan zich zonder slag of stoot te laten verwijderen. Renske voelt zich walgelijk na haar vrijgezellenavond en kan niet meer met Danny vrijen. De andere vrouwen geven haar zoveel mogelijk tips. Hondje Duschi is uitgenodigd op een modebeurs in Milaan; dé kans voor Solange om op eigen benen te staan.

Afl. 10: Begin van het Einde

44 min

Arjan heeft zelfmoord gepleegd. De begrafenis is een unieke belevenis: Italo is de enige afwezige Herosspeler en Jamie onthult dat ze de dochter van de coach is. De vrouwen zijn bezorgd om Liz en besluiten om de beurt bij haar langs te gaan en haar gedachten af te leiden. Maar Liz is niet de enige die hulp kan gebruiken: Solange heeft Italo verlaten. De nieuwe trainer zorgt voor spanningen in de ploeg: de carrières van zowel Jeffrey, Italo als Danny worden bedreigd. De voetbalvrouwen doen al het mogelijke om dit te voorkomen.

Voetbalvrouwen

  • 2010
  • Drama, Nederlands
  • 2 Seizoenen

Nederlandse dramaserie waarin het draait om de levens van vier stereotype voetbalvrouwen met een aparte, maar hechte vriendschap: stijlvolle Liz, mediaverslaafde Melanie, naïeve Renske en de ietwat simpele Solange. Ze leiden een luxeleventje in de 'schaduw' van hun voetballende mannen, maar krijgen ieder hun portie zorgen, verdriet en problemen voor hun kiezen.

Acteurs
Nicolette van Dam
Leontine Borsato
Barry Atsma
Taal
Nederlands
Genre
Drama, Nederlands