Mijn Kijklijst
Terug

Fearless Chef

  • 2016
  • Documentaire
  • 1 Seizoen

Als iemand avontuurlijk kan koken, is het Kiran Jethwa wel. Deze chef-kok heeft namelijk een vurige passie voor nieuwe ingrediënten en een onstilbare honger naar avontuur.Lees meer

Genre
Documentaire
Acteurs
Kiran Jethwa
Taal
Engels

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Afl. 1: Bolivia

43 min

Kiran Jethwa, de chef-kok zonder vrees, reist naar Bolivia af. Hij riskeert zijn leven door deel te nemen aan de oogst van een van ‘s werelds meest controversiële planten, en meer in bijzonder het cocablad, het belangrijkste ingrediënt voor de productie van cocaïne.

Afl. 2: China

43 min

Kiran trotseert de barre vrieskou in het noordoosten van China in een zoektocht naar twee nationale lekkernijen die alleen diep onder het ijs te vinden zijn: de lotuswortel en reuzenkarper.

Afl. 3: Ethiopia

44 min

Kiran begeeft zich in de Danakil-depressie in Noord-Ethiopië, een van de laagste, heetste en wreedste locaties ter wereld. De gemiddelde temperatuur bedraagt daar 50 graden Celsius. Het doel: zout winnen!

Afl. 4: Nepal

43 min

Kiran reist af naar het dak van de wereld: de Nepalese Himalaya. Hij gaat samen met de inwoners van het Gurung-gebied op een levensgevaarlijke jacht naar honig. De reis voert over krakkemikkige touwladders boven gapende afgronden.

Afl. 5: Bangladesh

44 min

Kiran doorkruist Bangladesh, een van ‘s werelds belangrijkste visproducenten. Hij ontdekt dat de vissector in dat land even divers als gevaarlijk is.

Afl. 6: Mozambique

44 min

Kiran gaat duiken vanaf de rotsen van het eiland Vamizi in Mozambique. Hij zoekt zijn lichamelijke grenzen op wanneer hij gaat speervissen naar hondstonijn in de wateren van de St. Lazarus Bank. Die krioelen van de haaien.

Afl. 7: Peru

44 min

Kiran begeeft zich in de dichte jungle in het Amazonegebied van Peru om een bezoek te brengen aan de Huachipaeri- en Matsiguenka-stam. Het doel: termieten, wormen en diverse medicinale planten uitproberen.

Afl. 8: Mongolia

43 min

Kiran trotseert de bevroren en desolate woestenij van West-Mongolië om samen met kazakken en hun adelaars op wilde konijnen te gaan jagen.

Afl. 9: Sri Lanka

44 min

Kiran Jethwa, de chef-kok zonder vrees, trotseert de dood in claustrofobische omstandigheden tijdens een bezoek aan de kustregio in het zuidwesten van Sri Lanka. Hij gaat daar op zoek naar verse tijgergarnalen en gegiste palmwijn.

Afl. 10: Borneo

43 min

Kiran brengt een bezoek aan de legendarische koppensnellers van Borneo, het Iban-volk. Hij gaat samen met hen de dichte jungle in om te jagen op wilde everzwijnen, eetbare kikkers en palmhart.

Fearless Chef

  • 2016
  • Documentaire
  • 1 Seizoen

Als iemand avontuurlijk kan koken, is het Kiran Jethwa wel. Deze chef-kok heeft namelijk een vurige passie voor nieuwe ingrediënten en een onstilbare honger naar avontuur. Hij stort zich zonder enige aarzeling in de culinaire gevarenzone en gooit al zijn vernuft, kookvaardigheden en verbeeldingskracht in de strijd om nieuwe gerechten te ontdekken en bereiden in enkele van de meest onherbergzame locaties op aarde.

Acteurs
Kiran Jethwa
Taal
Engels
Genre
Documentaire