Terug

Westenwind

 • 2002
 • Drama, Nederlands
 • 6 Seizoenen

De families Noordermeer en De Graaf zijn al sinds jaar en dag verwikkeld in een felle concurrentiestrijd. Beide families zijn eigenaar van een scheepswerf in de haven van Rotterdam. Zo goed als het gaat met de werf van de familie Noordermeer, zo slecht staan de financiën ervoor bij de werf van de familie De Graaf.Lees meer

Genre
Drama, Nederlands
Acteurs
Miryanna van Reeden
Daan Schuurmans
Joep Sertons
Taal
Nederlands

 1. Seizoen 1
 2. Seizoen 2
 3. Seizoen 3
 4. Seizoen 4
 5. Seizoen 5
 6. Seizoen 6

Seizoen 6

Afl. 1: De Pyromaan

44 min

Juup belandt achter de tralies nadat zijn eigen vader hem heeft aangegeven bij de politie. Iris, met haar verminkte gezicht, weigert Marco onder ogen komen. Charlotte wordt betrapt als zij in de gewelven onder haar huis een mysterieuze ceremonie aan het bespieden is.

Afl. 2: Gezichtsverlies

40 min

Conny krijgt haar kinderen tegen zich als ze voorstelt dat Juup een volwaardig lid van familie de Graaf wordt. Verminkte Iris kan het leven niet meer aan. Emma ontdekt voor Iris een revolutionaire, maar zeer riskante operatietechniek. Daarvoor is echter een huiddonor nodig. Werf Noordermeer neemt een onmogelijke order aan.

Afl. 3: Met Andere Ogen

49 min

De ontbinding van het wurgcontract waar Noordermeer onder gebukt gaat, wordt voor de rechter uitgevochten. Sophie en Marco worden met harde hand van het terrein waar Iris geopereerd wordt verwijderd. Op Conny en Bas' huwelijk verschijnt een onverwachte gast.

Afl. 4: Nachtmerrie of Werkelijkheid?

49 min

Mensen verschijnen, mensen verdwijnen; er spelen zich rare dingen af in Charlottes huis. Van Haveren blijkt opvallend veel over Charlotte te weten. Emma voelt zich verraden door Iris en zint op wraak.

Afl. 5: Sammie

46 min

Sam is geobsedeerd door Anton en besluit op zoek te gaan naar hem. Ze wordt echter scherp in de gaten gehouden, want er zijn meer partijen die een appeltje met Anton te schillen hebben. Een kranteninterview met Iris valt, zowel bij Marco als bij Emma, volledig in verkeerde aarde.

Afl. 6: De Smaak van Macht

45 min

Charlotte begeeft zich met gevaar voor haar leven in een wespennest. Emma zet 'spokenjager' Charlotte op non-actief. Na een aanranding wordt Sjoukje opgevangen door Max en gewroken door Juup.

Afl. 7: De Perfecte Maagd

42 min

Sophie en Max hernieuwen hun huwelijk, maar als ze vrijen droomt Max van een ander. Juup plukt stiekem een fiks bedrag uit Marco's portemonnee. Charlotte valt voor het machtsspelletje van Van Haveren.

Afl. 8: Geheugen Gewist

42 min

Charlotte speelt hoog spel als ze probeert Van Haveren uit te horen over wat de geheime orde 'de Schakers' met haar zoon heeft gedaan. Dat komt haar duur te staan. Moet Max aan Sophie opbiechten dat hij verliefd is op een ander?

Afl. 9: Met de Rug tegen de Muur

45 min

Geldnood dwingt Juup tot het nemen van onverantwoorde risico's. Sjoukje hoort dat haar minnaar Max ooit een verhouding heeft gehad met Conny, de vriendin van haar vader. Iris begrijpt niets van de vreemde wondjes die ze ontdekt in Charlottes nek.

Afl. 10: Je Veux L'Amour

47 min

Nadat in romantisch Brussel de liefde is opgebloeid, besluit Max zijn gevoelens voor de veel jongere Sjoukje niet langer geheim te houden. Iris zweert zoete wraak als ze Marco met een ander in bed betrapt. Marco beseft dat Iris zijn ware liefde is. Juup moet voorkomen voor brandstichting en wordt veroordeeld.

Afl. 11: De Ongenode Gast

49 min

Bas verpest de verhouding met zijn dochter als hij hardhandig ingrijpt in de relatie van Max en Sjoukje. Charlotte zet Van Haveren onder druk. Ze weet namelijk te veel over zijn geheime organisatie, dus is er voor haar geen weg meer terug.

Afl. 12: Afscheid van het Leven

45 min

Als Ellen Marco meevraagt met een actie op volle zee, wil hij dat wel. Dat valt bij Conny niet goed; ze verbiedt het hem, want ze kan hem absoluut niet missen op de werf. Sophie koopt de Noordermeer-aandelen van Max en eist haar plek op in de directie. Charlotte staat alleen in haar angst voor de rigoureuze opruimmethodes van de geheime 'Schakers'.

Afl. 13: De Smaak van Wraak

42 min

Charlotte wordt gedwongen het misdadige pad op te gaan. Sophie denkt op de werf beslissingen te kunnen nemen buiten Emma om. Er is een probleem bij de bouw van het koninklijk jacht, maar waar is Marco om het op te lossen?

Afl. 14: Het Wassende Water

47 min

Bas krijgt een 'ongeluk' als hij bij werf Noordermeer op bezoek is. Juup wordt het slachtoffer van de onmenselijke terreur die er in de gevangenis heerst. De tewaterlating van het koninklijk jacht lijkt uitgesteld te moeten worden.

Afl. 15: De Kus van de Dood

46 min

Juups vluchtpoging mislukt; zijn positie in de gevangenis wordt daarmee onhoudbaar. Iris moet na een zwangerschapstest dringend met Marco spreken. Kan Emma Ernst verleiden om bij De Graaf het koninklijke jacht te saboteren? Max wil alleen nog maar genieten van zijn nieuwe leven met Sjoukje.

Afl. 16: Windkracht 13

49 min

Emma schrikt niet terug voor een vijandige overname van Werf de Graaf. Iris reist af naar Marco, maar hun weerzien gaat niet over rozen. Tijdens een actie op zee worden Marco en zwangere Iris overvallen door een zware storm. Sophie blijkt een verleden te delen met Ilona Mulder, de psychologe van Niels.

Afl. 17: De Gijzeling

49 min

Conny sluit zich totaal af na het verlies van Marco. Tessa zet daarom namens Werf de Graaf haar handtekening onder een contract met 'Werfkiller' Kamphuis. Voortvluchtige Juup probeert Max geld afhandig te maken. Iris laat Emma geloven dat ze zwanger is van Roland.

Afl. 18: In de Fuik

50 min

Als Sjoukje ontdekt dat Max in grote financiële problemen zit, biecht ze op dat zij daar medeschuldig aan is. Max wil permanent met Juup afrekenen en zet een val voor hem. Conny mist Marco en functioneert daardoor niet op haar werk. Sophies relatie met Ilona richt zich tegen haar.

Afl. 19: De Breuk met de Hemel

41 min

Iris beweert bij hoog en bij laag dat het kind dat ze in zich draagt niet van Marco is. Max zit met een cashflowprobleem, maar hij wil toch met Sjoukje naar Hawaï. Charlotte speelt de hoofdrol in Sophies fantasieën.

Afl. 20: Metamorfose

48 min

Door Bas vindt er een groot ongeluk bij Werf de Graaf plaats. Hierdoor dreigt een faillissement. Max weet handig gebruik te maken van voorkennis. Sophie's droom komt uit als ze bij Charlotte intrekt, maar dat benauwt Charlotte weer.

Afl. 21: Indecent Deceit

45 min

Niels weet wel een 'oplossing' voor Sophie als hij haar ruzie met Charlotte herkent uit de videofilm die hij stiekem aan het bekijken is. Conny probeert Max te ontslaan, maar Max zet haar schaakmat. Rolands verlangens zoeken een uitweg als hij seksueel geprovoceerd wordt door Iris.

Afl. 22: Tot de Nek in het Water

51 min

De dans om een werf; Noordermeer wil De Graaf overnemen, tot Conny ontdekt dat Noordermeer door onteigening gedoemd is te verdwijnen. De toestand van Sophie is uiterst kritiek. Seksueel gefrustreerde Roland mag bij Iris in bed slapen.

Afl. 23: Slachtoffer en Daden

47 min

Tessa krijgt te horen dat haar verkrachter uit de gevangenis komt. Emma brengt de toekomst van de werf ernstig in gevaar en probeert Sophie op haar sterfbed om te kopen. Iris is niet gediend van Rolands plannen voor een sprookjeshuwelijk.

Afl. 24: Liefde en Seks in de 21e Eeuw

46 min

Sjoukje probeert haar verliefdheid op Ernst weg te redeneren. Tessa ontmoet de aardigste jongen van de wereld. Emma gaat bij haar familie op de gevoelige toer om haar zin door te drijven. Conny´s gesloten gedrag drijft Bas van haar weg.

Afl. 25: Met Kloppend Hart

48 min

Emma ontmaskert de bluf van Werf de Graaf en laat hen met lege handen achter. Charlotte chanteert Iris om het samen tegen Emma op te nemen. De harttransplantatie van Sophie krijgt een onverwacht staartje. Diederick moet bij de politie komen getuigen, maar wordt zelf als voortvluchtige Juup herkend.

Afl. 26: De Tij is niet te Keren

47 min

Iris en Charlotte willen Emma dement maken, maar het wordt haar bijna fataal. Sjoukje kan haar gevoelens voor Ernst niet langer voor zich houden; ze belanden bij elkaar in bed. Iris heeft Roland niet meer nodig en dumpt hem van harte. Het huwelijk van Bas en Conny dreigt op de klippen te lopen.

Afl. 27: De Dodelijke Zon

47 min

Iris en Charlotte paaien hun aartsrivaal De Graaf om een opdracht van hun rederij binnen te halen. Sjoukje probeert Ernst, en dus haar diepste gevoelens, te ontlopen. Iris bevalt van een tweeling. Emma is furieus als ze hoort dat het de kinderen van Marco zijn, maar ze is gedwongen het spel mee te spelen.

Afl. 28: Alleen de Pijn

50 min

Max financiert een videoclip om Sjoukje een zetje in de goede richting te geven. Tessa verbiedt Juup een dag vrij te nemen, maar Juup doet het toch. Conny ziet geen uitweg meer. Na de ontmoeting tussen Charlotte en Ad lijkt er iets te broeien.

Afl. 29: Het Gele Gevaar

46 min

Conny slaat door als ze hoort dat Marco de vader is van Iris´ kinderen. Bas ontmoet een schim uit zijn verleden. Door zijn eigen koppigheid zet Max zijn relatie met Sjoukje op het spel.

Afl. 30: Engel der Wrake

47 min

Emma weet Iris en Charlotte met de rug tegen de muur te zetten. Max maakt de balans op van zijn leven. Sjoukje veroorzaakt een aanrijding tijdens haar autorijles. Als er in het conflict tussen Tessa en Juup een onschuldig slachtoffer valt, stapt Juup op.

Afl. 31: Straling en Smeergeld

50 min

Emma probeert de band met haar zoon te lijmen, maar doet ze dat uit liefde of omdat ze hem nodig heeft op de werf? Conny weet een dreigende staking onder de arbeiders de kop in te drukken. Wat Niels betreft, is het etentje waarvoor Ad bij Charlotte is uitgenodigd zijn galgenmaal.

Afl. 32: De Ereschuld

53 min

Toa is eropuit om de eer van zijn familie te wreken. Of Bas of Juup daarvan het lijdend voorwerp wordt, maakt hem niets uit. Max krijgt het ontwerp van het revolutionaire schip de Aqua Jet in handen. Charlotte baalt ondertussen van haar vrije relatie met Ad.

Afl. 33: In het Slijp Gezogen

49 min

De vriendschap tussen Sjoukje en Ernst komt onder vuur te liggen als hij mee wil doen aan de kampioenschappen motorcross. Juup beleeft de ultieme jongensdroom. Tessa baalt van de botte manier waarop Conny haar behandelt. De tijd dringt voor Max, die technisch tekenaars zoekt om de Aqua Jet uit te werken.

Afl. 34: De Rattenkoningin

53 min

Charlotte stuit bij Emma op een muur van blinde zelfgenoegzaamheid. Onder het wakend oog van de verzamelde wereldpers loopt de tewaterlating niet zoals gepland. Alleen de gehate De Graaf kan uitkomst bieden. Juup mag zijn kinderen niet meer zien en Tessa probeert te bemiddelen tussen hem, zijn ex en haar nieuwe vriend.

Westenwind

 • 2002
 • Drama, Nederlands
 • 6 Seizoenen

De families Noordermeer en De Graaf zijn al sinds jaar en dag verwikkeld in een felle concurrentiestrijd. Beide families zijn eigenaar van een scheepswerf in de haven van Rotterdam. Zo goed als het gaat met de werf van de familie Noordermeer, zo slecht staan de financiën ervoor bij de werf van de familie De Graaf. Wanneer er op een gegeven moment ook nog een liefdesrelatie dreigt te ontstaan tussen een dochter en een zoon van de respectievelijke families, nemen de spanningen over en weer alleen maar toe.

Acteurs
Miryanna van Reeden
Daan Schuurmans
Joep Sertons
Taal
Nederlands
Genre
Drama, Nederlands