Terug

F-16

  • 2018
  • Documentaire
  • 1 Seizoen

Een jaar lang is het werk en leven van Belgische F-16 piloten gevolgd, bij operaties boven oorlogsgebied, op oefening in het buitenland en bij het dagelijkse werk op de vliegbasis van Kleine Brogel. Voor het eerst zijn deze elitepiloten bereid om te getuigen over hun werk, hun wereld en hun leven.Lees meer

Genre
Documentaire
Taal
Nederlands

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Aflevering 1

48 min

Voor het eerst laten de Belgische F-16 piloten zich volgen in een reportagereeks. Piloten zoals Scalle, Tobi, Barry, Gizmo en Sprinkler spreken voor het eerst over hun werk, hun motivatie en hun band met hun toestel. Piloot Gadis spreekt over de gevaarlijke acties boven IS-gebied in Syrie en Irak.

Aflevering 2

50 min

Chipo is 27 en staat voor de laatste fase van zijn opleiding tot gevechtspiloot: zijn allereerste solovlucht met een F-16. Tijdens een airshow in Italië wordt zijn koelbloedigheid meteen op de proef gesteld als er plots een alarm afgaat. In Jordanië, waar de Belgische F-16's strijden tegen IS, tonen piloten hoe de bewapening van een F-16 in mekaar zit.

Aflevering 3

47 min

Wat gebeurt er als een F-16 piloot in vijandelijk gebied crasht en in handen komt van de vijand? Belgische F-16-piloten vertellen wat ze in zulke omstandigheden moeten doen. Voor Gadis wordt dat bijna werkelijkheid, wanneer hij boven IS-territorium plots motorproblemen krijgt. Piloot Sprinkler wordt gevolgd als hij voor de eerste keer meevliegt tijdens het nationaal défilé op 21 juli.

Aflevering 4

49 min

Een geëmotioneerde Scalle neemt na 24 jaar voorgoed afscheid van zijn geliefde F-16-vliegtuig. Binnen enkele weken verhuist hij naar Beauvechain, waar hij mee verantwoordelijk zal zijn voor de opleiding van jonge piloten. Chipo, die momenteel opgeleid wordt tot F-16-piloot, zal voor de eerste keer brandstof moeten bijvullen in de lucht.

Aflevering 5

47 min

Terwijl in Kleine Brogel Chipo de Basic Fighting Manoeuvres, de één tegen één luchtgevechten, aangeleerd krijgt, zit voor Gadis in Jordanië zijn eerste oorlogsmissie tegen IS erop. Met veel ervaring keert hij terug naar Kleine Brogel. Zowel Scalle als Shell namen de afgelopen maanden afscheid van hun F-16.

F-16

  • 2018
  • Documentaire
  • 1 Seizoen

Een jaar lang is het werk en leven van Belgische F-16 piloten gevolgd, bij operaties boven oorlogsgebied, op oefening in het buitenland en bij het dagelijkse werk op de vliegbasis van Kleine Brogel. Voor het eerst zijn deze elitepiloten bereid om te getuigen over hun werk, hun wereld en hun leven. In F-16, een reportagereeks van VTM NIEUWS, opent de Belgische Luchtmacht voor de eerste keer de deuren van de anders gesloten wereld van de F-16, het supersonische gevechtsvliegtuig.

Taal
Nederlands
Genre
Documentaire