Mijn Kijklijst
Terug
 • mogelijk schadelijk tot 12 jaar
 • geweld
 • angst
 • grof taalgebruik

Killing Eve

 • 2019
 • Thriller, Misdaad
 • 2 Seizoenen

Eve is een verveelde medewerkster van de Britse veiligheidsdienst MI5. Haar saaie bureaubaan staat haaks op haar fantasieën van een leven als spionne.Lees meer

Genre
Thriller, Misdaad
Acteurs
Sandra Oh
Jodie Comer
Owen McDonnell
Taal
Engels

 1. Seizoen 1
 2. Seizoen 2

Seizoen 1

Afl. 1: Nice Face

42 min

Eve Polastri is haar saaie bureaubaan bij de Britse veiligheidsdienst MI5 beu en snakt naar een woest en meeslepend leven. Wanneer een Russische politicus wordt vermoord krijgt zij de opdracht om de enige getuige te beschermen. Voor ze het weet zit ze op ramkoers met de even bizarre als gewelddadige huurmoordenares Villanelle.

Afl. 2: I'll Deal With Him Later

42 min

Na haar laatste opdracht krijgt Villanelle te horen dat ze een pauze moet inlassen, maar ze gaat stiekem verder met haar missie. Ondertussen krijgt Eve haar droombaan: ze wordt lid van een geheime eenheid van MI6 die ten doel heeft om Villanelle en de duistere organisatie waarvoor zij werkt op te sporen.

Afl. 3: Don't I Know You?

42 min

Villanelle vermoordt een Chinese kolonel in een kinky sm-kliniek in Berlijn. Eve en Bill gaan er heen om onderzoek te doen. Villannelle houdt hen van dichtbij in de gaten, genietend van het kat-en-muisspel. Wanneer het tot een confrontatie komt, merkt Eve dat dit spel serieuze gevolgen kan hebben.

Afl. 4: Sorry Baby

42 min

Informatie uit Berlijn wijst op de aanwezigheid van een mol in de organisatie, en Eve moet daarom haar eerste bewakingsoperatie uitvoeren. Villanelle wordt naar Engeland uitgezonden om een lid van de Britse geheime dienst te elimineren. Zij vraagt zich af of Eve het doelwit zou kunnen zijn...

Afl. 5: I Have a Thing About Bathrooms

42 min

Eve heeft de confrontatie met Villanelle overleefd en de mol in een safe house onder gebracht. Ze is dolenthousiast over de kans om informatie uit de mol te peuteren en de zaak open te breken. Maar Villannelle is nog niet klaar met Eve en zorgt op bloedige wijze voor een keerpunt in hun relatie.

Afl. 6: Take Me to the Hole!

42 min

In Rusland wordt een huurmoordenares in hechtenis genomen. Zij bezit mogelijk de sleutel tot de duistere organisatie waar Villanelle voor werkt. Ondertussen wordt Villanelle in dezelfde Russische gevangenis binnengesmokkeld, een grimmige omgeving waarin zelfs zij niet veilig is.

Afl. 7: I Don't Want to Be Free

42 min

De spanningen lopen hoog op wanneer de situatie in Moskou escaleert, en Eve begint zich af te vragen wie zij kan vertrouwen. Ondanks het gevaar besluit zij op eigen houtje naar Villannelle te gaan zoeken. Die krijgt ondertussen te weten wie haar nieuwe doelwit is

Afl. 8: God, I'm Tired

41 min

De missie van Villannelle blijkt gecompliceerder dan gedacht. Ondertussen doet Eve een schokkende ontdekking die haar rechtstreeks naar Villanelle leidt. Dit resulteert in een confrontatie waar geen van beide vrouwen zonder kleerscheuren uit zullen komen.

 • mogelijk schadelijk tot 12 jaar
 • geweld
 • angst
 • grof taalgebruik

Killing Eve

 • 2019
 • Thriller, Misdaad
 • 2 Seizoenen

Eve is een verveelde medewerkster van de Britse veiligheidsdienst MI5. Haar saaie bureaubaan staat haaks op haar fantasieën van een leven als spionne. Villanelle is een getalenteerde huurmoordenares die voortdurend van gedaante verandert en verknocht is aan de luxe levensstijl die ze er dankzij haar gewelddadige werk op na kan houden. Killing Eve vertelt het verhaal van twee uiterst intelligente vrouwen die door elkaar zijn geobsedeerd en de strijd tegen elkaar aanbinden in een spannend kat-en-muisspel.

Acteurs
Sandra Oh
Jodie Comer
Owen McDonnell
Taal
Engels
Genre
Thriller, Misdaad