Mijn Kijklijst
Terug

A Discovery of Witches

  • 2018
  • Romantiek, Thriller
  • 1 Seizoen

De briljante historica Diana Bishop heeft haar heksenbloed tot nu toe verloochend.Lees meer

Genre
Romantiek, Thriller
Acteurs
Teresa Palmer
Matthew Goode
Dominic Borrelli
Taal
Engels

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Aflevering 1

44 min

In de Bodleian Library in Oxford stuit de briljante Amerikaanse historica en heks-tegen-wil-en-dank Diana Bishop op Ashmole 782, een betoverd manuscript dat al eeuwen zoek is. Dit leidt tot een confrontatie met de beroemde geneticus en vampier Matthew Clairmont, die vastberaden is om het document in handen te krijgen.

Aflevering 2

43 min

Diana is zich onbewust van de belangstelling die zij onder de magische wezens heeft gewekt en vecht tegen de steeds sterkere hang die ze naar de wereld van magie voelt. Ze besluit om haar erfgoed als heks de rug toe te keren. De zaken nemen echter een duistere wending wanneer Satu door Peter Knox wordt uitgezonden om Diana te intimideren.

Aflevering 3

41 min

Domenico geeft informatie die hij van Satu heeft verkregen door aan de kwaadaardige vampier Gerbert, die daarmee het voordeel krijgt waarop hij heeft zitten wachten. Diana weigert Knox te helpen met zijn missie om alle vampiers te vernietigen en beantwoordt zijn bedreigingen met een gewelddadig vertoon van ongebreidelde elementaire kracht.

Aflevering 4

42 min

Matthews hoop om Diana veilig onderdak te bieden bij Sept-Tours vervliegt wanneer Ysabeau weigert om de warmbloedige onder haar hoede te nemen. Maar Diana is niet de enige heks die met vervolging wordt bedreigd. Satu betaalt een hoge prijs voor haar nieuwsgierigheid wanneer Knox ontdekt dat zij de archieven van de heksen heeft doorzocht en zijn beschamende geheim heeft ontdekt.

Aflevering 5

42 min

Gillian betaalt een hoge prijs voor haar ontrouw aan Diana. Knox krijgt te horen dat de vampiers DNA van heksen aan het bestuderen zijn. Dit dreigt het broze evenwicht tussen de magische wezens te verstoren. De relatie tussen Matthew en Diana moet koste wat kost worden beëindigd.

Aflevering 6

43 min

Satu martelt Diana in de afgelegen kasteelruïne van Gerbert. Matthew, die gezworen heeft om iedereen die Diana kwaad doet te vermoorden, stort zich op een gewaagde reddingsmissie vanuit de lucht, met Baldwin op sleeptouw. Ondertussen doet Satu een beroep op zwarte magie in een poging om de toverkracht in Diana te ontsluiten.

Aflevering 7

43 min

Diana ondervraagt haar tantes en komt meer te weten over de tragische reden waarom zij als kind werd betoverd. Tot haar schok blijkt dat ze haar hele leven een deel van haarzelf heeft verloochend. Dan komt het nieuws dat het Huis van Madison een van de ontbrekende pagina’s van Ashmole 782 heeft vrijgegeven en het naar voren in de tijd is verzonden door tijdreiziger Stephen, de vader van Diana.

Aflevering 8

43 min

Matthews poging om Diana uit de klauwen van Juliette te redden loopt gruwelijk mis. Diana ontdekt daardoor hoe dodelijk haar magische krachten kunnen zijn. Zij is gedwongen om als ultieme opoffering een gruwelijk pact met de godin te sluiten, met onomkeerbare gevolgen.

A Discovery of Witches

  • 2018
  • Romantiek, Thriller
  • 1 Seizoen

De briljante historica Diana Bishop heeft haar heksenbloed tot nu toe verloochend. Maar wanneer ze in de Bodleian Library in Oxford op een verloren gewaand betoverd manuscript stuit dat de mysteries rond het bestaan van de magische wezens kan oplossen, wordt ze meegezogen in een gevaarlijk mysterie en kruist ze paden met de raadselachtige geneticus en vampier Matthew Clairmont.

Acteurs
Teresa Palmer
Matthew Goode
Dominic Borrelli
Taal
Engels
Genre
Romantiek, Thriller