Terug

Gordon in Wonderland

  • 2018
  • Programma
  • 1 Seizoen

Reportageserie waarin Gordon bijzondere Nederlanders ontmoet die totaal anders zijn of anders leven dan de grote massa. Een grote ontdekkingstocht naar de buitenbeentjes, paradijsvogels, levenskunstenaars en andere kleurrijke figuren die ons land rijk is.Lees meer

Genre
Programma
Acteurs
Gordon Heuckeroth
Taal
Nederlands

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Aflevering 1

41 min

Gordon bezoekt paradijsvogel Norma Miedema. Zij heeft haar boerderij omgetoverd tot een plek waar zij getraumatiseerde en gehandicapte dieren opvangt. In de Amsterdamse Pijp gaat Gordon op bezoek bij de Bhagwan-commune.

Aflevering 2

41 min

Gordon bezoekt kluizenaar Berry Toonen in het Brabantse Liessel. Berry staat bekend om zijn harde boeren en zijn bizarre verzameling klokken. In het sprookjesachtige kasteel Doorwerth gaat Gordon op zoek naar geesten.

Aflevering 3

40 min

Gordon duikt net over de Belgische grens in de wonderlijke wereld van sm-meesteres Roxy Wildwood. Ook krijgt Gordon een uniek kijkje achter de schermen van de tijger- en leeuwenopvang Felida in Friesland.

Aflevering 4

41 min

Gordon bezoekt met de Amsterdamse dragqueen Snorella het extravagante Milkshake-festival. In Drenthe ontmoet hij de 84-jarige kluizenaar Nicolaas die erotische romans schrijft.

Aflevering 5

41 min

Gordon ontmoet Renske Nijland, die al meer dan veertig jaar in een Gronings bos leeft. Met Marco en Roos doet Gordon mee aan een heuse papegaaienwandeling.

Aflevering 6

41 min

Gordon bezoekt het unieke huis van Petra Heyboer, de weduwe van kunstenaar Anton Heyboer. Ook ontmoet hij Sunny, een Nigeriaanse voetballer die zijn eigen kerk heeft opgericht.

Aflevering 7

41 min

Gordon gaat op bezoek bij een unieke verzorgingsafdeling in het Amsterdamse Sarphatihuis waar 'roze ouderen' met een hersenaandoening wonen. En in het oosten des lands ontmoet Gordon de lokale bekendheid Anny Cactus.

Aflevering 8

41 min

Terugblik op de meest bijzondere mensen en werelden die Gordon de afgelopen weken heeft bezocht. Met onder meer de urenlange meditatie bij de Bhagwan en het huttendorp van Renske Nijland.

Gordon in Wonderland

  • 2018
  • Programma
  • 1 Seizoen

Reportageserie waarin Gordon bijzondere Nederlanders ontmoet die totaal anders zijn of anders leven dan de grote massa. Een grote ontdekkingstocht naar de buitenbeentjes, paradijsvogels, levenskunstenaars en andere kleurrijke figuren die ons land rijk is. Wat bezielt al deze bijzondere mensen om te leven zoals zij leven? En zijn zij gelukkig in hun zelfgekozen wonderland?

Acteurs
Gordon Heuckeroth
Taal
Nederlands
Genre
Programma