Mijn Kijklijst
Terug

The Bridge

  • 2018
  • Misdaad
  • 4 Seizoenen

Op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een doormiddengezaagd lijk gevonden. Omdat het precies op de grens ligt, moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö nauw samenwerken.Lees meer

Genre
Misdaad
Acteurs
Sofia Helin
Dag Malmberg
Kim Bodnia
Taal
Deens

  1. Seizoen 1
  2. Seizoen 2
  3. Seizoen 3
  4. Seizoen 4

Seizoen 1

Aflevering 1

57 min

In het midden van de Öresund-brug, die precies op de grens tussen Zweden en Denemarken ligt, wordt het lijk van een vermoorde vrouw gevonden. Saga Norén van de recherche van Malmö en Martin Rohde van de politie van Kopenhagen worden ter plaatse geroepen. Ze ontdekken dat er in werkelijkheid sprake is van een dubbele moord.

Aflevering 2

58 min

De dader, die inmiddels de 'Brugmoordenaar' wordt genoemd, brengt zijn aanwezigheid onder de aandacht van de media. Hij onthult dat zijn misdaden aandacht vragen voor vijf maatschappelijke problemen waarvoor iedereen zijn ogen sluit. Dit betekent dat de moord op de brug nog maar het begin is.

Aflevering 3

57 min

De moordenaar vraagt aandacht voor een nieuw maatschappelijk probleem: het groeiend aantal mensen die onder de armoedegrens leven. Hij doet dit door een dakloze man te kidnappen. Het enige dat het slachtoffer kan redden, is een grote som geld van vier rijke huisjesmelkers. De vraag is nu hoeveel een mensenleven waard is....

Aflevering 4

57 min

Het wordt een race tegen de klok om de gekidnapte dakloze man van een gewisse dood te redden. Zijn overleven is volledig afhankelijk van de bereidheid van de vier huisjesmelkers om het bedrag te betalen waar de moordenaar om vraagt.

Aflevering 5

57 min

Saga en Martin worden geconfronteerd met een derde maatschappelijk probleem: de bezuinigingen binnen de geestelijke gezondheidszorg, die volgens de moordenaar is gereduceerd tot 'een schouderklopje en een potje met pillen'.

Aflevering 6

57 min

Het mislukte integratiebeleid blijkt het vierde probleem te zijn. Kopenhagen is in rep in roer nadat een groep politiemannen die een immigrant hebben doodgeslagen door de rechtbank worden ontslagen van vervolging.

Aflevering 7

57 min

Het vijfde en laatste maatschappelijke probleem waarop de moordenaar de aandacht vestigt, is de onverschilligheid ten opzichte van kinderarbeid. Een schoolbus vol met kinderen verdwijnt op klaarlichte dag, en de moordenaar eist dat vijf grote bedrijven die indirect van kinderarbeid profiteren, in brand worden gestoken.

Aflevering 8

57 min

Saga en Martin arresteren en ondervragen een collega die zij voor de ´Brugmoordenaar´ aanzien. Hij blijkt voor alle misdaden een alibi te hebben, maar is hij werkelijk onschuldig? De moordenaar heeft zijn missie voltooid.

Aflevering 9

57 min

Langzaam maar zeker beginnen alle stukjes van de complexe puzzel op hun plaats te vallen. De sporen leiden Saga en Martin naar een man die wel eens de moordenaar zou kunnen zijn. Terwijl het net zich begint te sluiten blijkt de zaak voor Martin opeens veel persoonlijker te worden dan hij ooit had durven vermoeden.

Aflevering 10

57 min

Saga raakt gewond tijdens een schietgevecht met de moordenaar, die erin slaagt te ontkomen. Ondanks haar verwondingen weigert ze om op te geven en blijft ze vastberaden om de zaak op te lossen. Martin, die nu persoonlijk is betrokken, zet alles op alles om de moordenaar op tijd te vinden. Dit resulteert in een kat-en-muisspel.

The Bridge

  • 2018
  • Misdaad
  • 4 Seizoenen

Op de Sontbrug tussen Zweden en Denemarken wordt een doormiddengezaagd lijk gevonden. Omdat het precies op de grens ligt, moeten de rechercheteams van het Deense Kopenhagen en het Zweedse Malmö nauw samenwerken. De twee tegenpolen die gezamenlijk de leiding van het onderzoek hebben, zijn de Deense politie-inspecteur en gezinsvader Martin Rohde en de Zweedse, ietwat eigenaardige Saga Norén, die kenmerken van het syndroom van Asperger vertoont. De moord blijkt zowel sociale als politieke motieven te hebben, maar de sadistische moordenaar wil nog meer bereiken.

Acteurs
Sofia Helin
Dag Malmberg
Kim Bodnia
Taal
Deens
Genre
Misdaad