Terug

Sprookjesboom Show

  • 2017
  • Kinderserie
  • 1 Seizoen

In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Dat doen ze zingend en dansend met een flinke dosis humor.

Genre
Kinderserie
Taal
Nederlands

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Afl. 1: Wandelende Tak

5 min

Wolf probeert een act op te voeren met zijn wandelende tak, maar die heeft hier minder zin in. Ezel jodelt erop los, maar hikt tegen een probleem aan. Klein Duimpje wil zijn grote liefde, de prinses, wakker kussen.

Afl. 2: Tekenen

4 min

Geitje Benjamin wil Langnek natekenen. Dat blijkt moeilijker dan gedacht. Roodkapje imiteert andere Sprookjesbosbewoners en Draak bewijst dat hij hier beter in is.

Afl. 3: Bal

5 min

Draak wil het wereldrecord bal hooghouden verbreken, maar Klein Duimpje verstoort zijn poging. Heks houdt Fakir voor de gek tijdens zijn goochelact. Ezel vertelt raadsels tijdens zijn show.

Afl. 4: Toverfluit

4 min

Wolf brengt zijn eigen versie van 'Zeg Roodkapje, waar ga je heen?', maar wordt verstoord door de fluit van Fakir. Ezel is benieuwd naar wat de Sprookjesbosbewoners later willen worden.

Afl. 5: Rappelsteel

5 min

Klein Duimpje heeft een speciale vraag voor de kookrubriek Hocus Kookus van Heks. Wolf wil een goocheltruc uitvoeren, maar Langnek gooit roet in het eten. Of toch niet?

Afl. 6: Vlooiencircus

5 min

Het Vlooiencircus van Klein Duimpje loopt mede door Assepoester uit de hand. Wolf is vandaag te gast bij Heks in haar kookrubriek Hocus Kookus. Hij vraagt om de beste valsoep van het Sprookjesbos.

Afl. 7: Hongerige Haai

4 min

Wolf gaat zwemmen met een hongerige haai, maar waarom is Wolf niet bang? Roodkapje wil een glas breken door haar stem te gebruiken en Wolf helpt haar een handje.

Afl. 8: Kop en Schotel

4 min

Fakir doet een geweldige truc met een kop en schotel, maar een mug dreigt roet in het eten te gooien. Roodkapje en Klein Duimpje spelen het sprookje van Hans en Grietje na.

Afl. 9: Zwaan Kleef Aan

5 min

Wolf draagt het sprookje 'Zwaan Kleef Aan' voor en probeert zo Roodkapje en Geitje Benjamin als lunch te pakken te krijgen. Ezel vraagt aan Geitje Benjamin wat hij later wil worden.

Afl. 10: IJs

4 min

Fakir wil een lied zingen, terwijl de Sprookjesbosbewoners hem steeds onderbreken. Draak laat zijn drumtalent zien. Geitje Benjamin en Klein Duimpje hebben zin in een ijsje.

Afl. 11: Gevaarlijk

4 min

Draak speelt het sprookje 'Het Meisje Met De Zwavelstokjes' na. Fakir wil een gevaarlijke act opvoeren, maar Langnek houdt de regels nauwlettend in de gaten.

Afl. 12: Hypnose

6 min

Wolf hypnotiseert Roodkapje en zij speelt het spelletje netjes mee. Klein Duimpje wil het wereldrecord levende kanonskogel verbreken, waarbij Langnek uiteindelijk de pineut is.

Afl. 13: Vlinder

5 min

Draak is zijn vriend Fladdertje de vlinder kwijt. Geitje Benjamin helpt hem met zoeken. Assepoester, Langnek en Ezel strijden om de gouden beker bij een wedstrijdje limbodansen.

Afl. 14: Spook

5 min

Ezel leest een griezelverhaal voor, maar is zelf een beetje bang. Wolf en Heks spelen het spelletje 'Wie het laatst lacht, lacht het best'. Geitje Benjamin zingt het 'Nies-lied'. Wolf wil hem hierbij helpen.

Afl. 15: Stemmen

5 min

Ezel vraagt aan Langnek wat hij wil worden, maar dat verhaal krijgt een vies luchtje. Klein Duimpje heeft een toverdrank van Heks gestolen. Dit drankje blijkt niet te zijn wat Klein Duimpje dacht.

Afl. 16: Mannetje op de Maan

5 min

Geitje Benjamin wil graag het mannetje op de maan ontmoeten en zingt hierover. Ezel denkt dat hij de grappigste is van het Sprookjesbos, maar Heks is zijn grappen zat.

Afl. 17: Welles Nietes

4 min

Wolf probeert Roodkapje in de val te lokken, maar komt voor een hete verrassing te staan. Geitje Benjamin en Wolf spelen 'Welles Nietes'. Fakir leert de kleine Benjamin hypnotiseren.

Afl. 18: Trouwen

5 min

Klein Duimpje vraagt Roodkapje ten huwelijk, maar zij neemt hem niet serieus. Langnek heeft commentaar op het lied 'Zeg Roodkapje Waar Ga Je Heen?' en laat het nummer aanpassen.

Sprookjesboom Show

  • 2017
  • Kinderserie
  • 1 Seizoen

In korte toneelstukjes spelen Roodkapje, Wolf, Assepoester, Draak en alle andere bekende Sprookjesbosbewoners sprookjes na. Dat doen ze zingend en dansend met een flinke dosis humor.

Taal
Nederlands
Genre
Kinderserie