Mijn Kijklijst
Terug
 • mogelijk schadelijk tot 16 jaar
 • geweld
 • grof taalgebruik

The Wire

 • 2008
 • Misdaad, Thriller
 • 5 Seizoenen

Deze ruwe en uiterst realistische misdaadserie draait om een politieonderzoek naar drugshandel en moorden in Baltimore dat gepaard gaat met riskante afluisteracties en surveillances. In deze wereld vervagen de scheidslijnen tussen goed en kwaad.Lees meer

Genre
Misdaad, Thriller
Acteurs
Clarke Peters
Idris Elba
Dominic West
Taal
Engels

 1. Seizoen 1
 2. Seizoen 2
 3. Seizoen 3
 4. Seizoen 4
 5. Seizoen 5

Seizoen 1

Afl. 1: The Target

59 min

Rechercheur Jimmy McNulty raakt betrokken bij een rechtszaak tegen D’Angelo Barksdale, die ervan wordt verdacht een andere zwarte man te hebben doodgeschoten. Barksdale gaat echter vrijuit nadat een getuige haar verklaring intrekt, waarschijnlijk als gevolg van intimidatie. McNulty komt erachter dat Barksdale al vaker zijn straf is ontlopen en stuit daarbij op een reeks van onopgeloste moordzaken.

Afl. 2: The Detail

55 min

Wanneer een getuige in de zaak-Barksdale wordt vermoord komt McNulty onder nog grotere druk te staan. De irritaties lopen hoog op wanneer de schietgrage “Prez” Pryzbylewski aan zijn team wordt toegewezen. De informant Bubbles legt Gregg uit hoe het er in de Terrace aan toegaat en wat de rollen van de belangrijkste leden van de Barksdale-bende zijn. Herc, Carver en Prez raken tot over hun orden in de problemen in de Towers.

Afl. 3: The Buys

52 min

Veldonderzoek door Herc, Carver en Prez resulteert in een opstootje, het verlies van een oog en slechte pers voor de politie. Gregg vertelt McNulty dat zij lesbisch is. D’Angelo maakt indruk op Stinger Bell met zijn drugsopbrengsten. Bubbles brengt undercoveragent Sydnor in contact met informanten en drugskoeriers. Het team doet een inval bij de Barksdale-bende, die echter net van alle drugs is beroofd.

Afl. 4: Old Cases

56 min

De bendeleden die bij een inval zijn gearresteerd, worden voorgeleid. Greggs en McNulty proberen Hardcase om te turnen in een informant. Herc en Carver gaan op zoek naar Brodie voor een ondervraging. D’Angelo zet een prijs op het hoofd van Omar, de leider van de bende die hem heeft bestolen. Rawls belooft McNulty’s van alle blaam te zuiveren als hij erin slaagt om het onderzoek in twee weken tijd af te ronden.

Afl. 5: The Pager

57 min

McNulty’s krijgt gekloonde semafoons ter ondersteuning van het onderzoek naar de Barksdale-bende. Helaas kan niemand de code kraken die de bendeleden gebruiken om met elkaar te telefoneren. Stringer Bell snapt een mogelijke verklikker. Bunk doet ballistisch onderzoek om diverse moordzaken met de Barksdale-bende in verband te brengen. Prez kraakt de semafooncode. Omar ziet steeds meer bendeleden sneuvelen.

Afl. 6: The Wire

56 min

Rawls wil een voortijdige arrestatie doen in het onderzoek naar drie moorden die aan D’Angelo en Avon Barksdale worden toegeschreven. McNulty en Greggs vragen een onwaarschijnlijke bondgenoot om het onderzoek te vertragen, zodat ze belangrijke telefoontaps kunnnen veiligstellen. Wallace en D’Angelo worstelen met hun geweten na de ontvangst van bloedgeld van Avon. Omar besluit te getuigen na het verminkte lichaam van zijn vriendje Brandon te hebben aanschouwd.

Afl. 7: One Arrest

56 min

Na een tip besluiten Greggs, Herc, Carver en Freamon binnen te vallen tijdens een drugslevering. Avon en Stringer worden hierdoor zenuwachtig en staken al hun activiteiten in de Pit. Bunk en McNulty vinden een nieuwe ooggetuige voor de moord op Gant. Ze vragen Omar om hulp bij het opsporen van de verdachte, “Mr. Bird”. Santangelo schakelt een waarzegster in om een oude moordzaak op te lossen.

Afl. 8: Lessons

53 min

McNulty krijgt vanuit een onverwachte hoek informatie over de auto waarin Stringer Bell rijdt. Greggs en Carver arresteren het hulpje van een politicus die in het bezit is van een zak vol geld, maar moeten hem op last van Burrell vrijlaten. Omar bevestigt zijn reputatie als ongeleid projectiel tijdens een gewelddadige confrontatie met Wee-Bey en Stinkum.

Afl. 9: Game Day

54 min

Barksdale doet een gevaarlijke poging om Proposition Joe, zijn rivaal aan de East Side, de loef af te steken door de rechten te claimen op de drugshandel in de Projects. Freaman leert Prez en Sydnor hoe ze het drugsgeld kunnen traceren dat Barksdale via bona fide bedrijven witwast. Hec en Carver maken Wee-Bey geld afhandig, maar raken een deel van de buit kwijt. Omar laat op explosieve wijze van zich horen.

Afl. 10: The Cost

52 min

Wallace zit in hechtenis. McNulty en Daniels vragen zich af wat ze met hem moeten doen in de maanden voor zijn getuigenis. Sydnor en Carver vinden een van de drugsopslagplaatsen van Barksdale. McNulty’s vrouw treft wanhopige maatregelen wanneer zij te horen krijgt dat hij hun kinderen Stinger Bell heeft laten schaduwen. Omar weet niet of hij Barksdale’s aanbod van een wapenstilstand kan vertrouwen.

Afl. 11: The Hunt

53 min

Een inval tijdens een drugsdeal resulteert in een rampzalige schietpartij. De politie opent de jacht op Savino, Wee-Bey en Little Man. Burrell geeft Daniels bevel om alle drugdealers het vuur aan te schenen te leggen om indruk te maken op de pers. De bende van Barksdale wordt uitgedund na de moord op Orlando. Wee-Bey ziet zich gedwongen om de stad te verlaten; dit leidt tot de arrestatie van Savino. Freamon ontdekt een mol binnen het onderzoeksteam.

Afl. 12: Cleaning Up

53 min

McNulty and Daniels proberen afluisterapparatuur in het kantoor van Barksdale te installeren. Wallance keert terug naar de Projects. Stinger Bell geeft Bodie nieuwe verantwoordelijkheden. Freamon voorziet Shardene van een nieuwe look. D'Angelo reist naar New York af om een klus voor zijn oom te klaren. Om de toekomst van het onderzoek veilig te stellen gaat Daniels de confrontatie aan met Burrell en zijn politieke bondgenoten.

Afl. 13: Sentencing

62 min

Elk team heeft een zwakke schakel, en dat geldt ook voor de bende van Avon Barksdale. Daniels en McNulty doen een beroep op een hogere autoriteit om de zaak open te breken. Freamon en Bunk proberen een telefoontje uit Philadelphia te traceren dat cruciaal is voor het onderzoek. Pearlman en McNulty weten een crimineel om te turnen. D'Angelo vat plannen op om de drugswereld achter zich te laten.

 • mogelijk schadelijk tot 16 jaar
 • geweld
 • grof taalgebruik

The Wire

 • 2008
 • Misdaad, Thriller
 • 5 Seizoenen

Deze ruwe en uiterst realistische misdaadserie draait om een politieonderzoek naar drugshandel en moorden in Baltimore dat gepaard gaat met riskante afluisteracties en surveillances. In deze wereld vervagen de scheidslijnen tussen goed en kwaad. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel de politie als de daders.

Acteurs
Clarke Peters
Idris Elba
Dominic West
Taal
Engels
Genre
Misdaad, Thriller