Mijn Kijklijst
Terug

The Wire

 • 2008
 • Misdaad, Thriller
 • 5 Seizoenen

Deze ruwe en uiterst realistische misdaadserie draait om een politieonderzoek naar drugshandel en moorden in Baltimore dat gepaard gaat met riskante afluisteracties en surveillances. In deze wereld vervagen de scheidslijnen tussen goed en kwaad.Lees meer

Genre
Misdaad, Thriller
Acteurs
Clarke Peters
Idris Elba
Dominic West
Taal
Engels

 1. Seizoen 1
 2. Seizoen 2
 3. Seizoen 3
 4. Seizoen 4
 5. Seizoen 5

Seizoen 4

Afl. 1: Boys of Summer

55 min

Vier jongens uit West Baltimore – Michael, Namond, Randy and Dukie – besluiten tijdens hun zomervakantie te gaan dealen. Ze komen in actie wanneer Dukie in elkaar wordt geslagen. Randy bedenkt een plan om wraak te nemen tegen een rivaliserende bende. Marlo heeft een prangend vraagstuk voor Stringer Bell opgelost: hoe de discipline te bewaren (lees: moorden te plegen) zonder de aandacht van de politie te trekken.

Afl. 2: Soft Eyes

55 min

Herc probeert de burgemeester met zachte handschoenen aan te pakken, maar zachte heelmeesters maken stinkende wonden. Pearlman zet haar loopbaan op het spel door Freamon en Sydnor huiszoekingsbevelen te verlenen voor hun jacht op criminele elementen in het stadsbestuur. Carcetti concentreert zich op spelletjes die hij wel kan winnen. Namond krijgt van zijn vader Wee-Bey advies voor het trainen van bendeleden.

Afl. 3: Home Rooms

55 min

Volgens de peiling dreigt Royce stemmen te verliezen. Hij doet een beroep op extreme maatregelen om de opmars van Carcetti te stuiten. Michael gooit hoge ogen als drugsdealer voor Bodie. Omar en Greggs houden om verschillende redenen een restaurant in de gaten waaraan drugs worden geleverd. Colvin overweegt zijn nieuwe baan in de private sector op te geven voor werk dat hem naar de straat terugbrengt.

Afl. 4: Refugees

55 min

Freamon en Greggs worden overgeplaatst naar Moordzaken. Herc en Dozerman voegen zich bij Marimow in de afgeslankte Major Crimes Unit. Burrell slaagt erin om in aanloop naar de verkiezingen het onderzoek naar de moord op een getuige te saboteren. Bodie komt voor een nieuw ‘bedrijf’ te werken. Randy wordt gearresteerd voor fraude rond de verkoop van snoep. Proposition Joe beduvelt Marlo tijdens een overval.

Afl. 5: Alliances

55 min

Valchek lekt informatie over de zaak-Braddock naar Carcetti, die nadenkt over de beste manier om die op zijn beurt naar de pers te lekken. De resulterende negatieve aandacht zet Royce tegen Burrell op. Chris probeert Michael bij de bende van Marlo in te lijven, tot de ontzetting van Randy. Herc en Sydnor installeren een verborgen camera in de vergaderruimte van Marlo. Dat levert onverwachte resultaten op.

Afl. 6: Margin of Error

55 min

De dag van de verkiezingen zit eraan te komen, en de drie kandidaten voor het burgemeesterschap doen een laatste oproep. Carcetti probeert stemmen te winnen als reactie op een potentieel vernietigende lastercampagne. Norris en Greggs stuiten op een nieuw aanknopingspunt in de zaak-Braddock. Herc merkt hoe ongrijbaar Marlo kan zijn. Namond wordt gevraagd om in de voetstappen van zijn vader te stappen.

Afl. 7: Unto Others

55 min

Nu er een prijs op zijn hoofd staat, vraagt Omar Bunk om een gunst. De verkiezingen zijn voorbij, en Royce en Carcetti sluiten eindelijk vrede. Namond merkt dat de oude regels niet langer gelden. Een gedesilusioneerde Cutty denkt na over zijn toekomstige loopbaan. Marlo probeert de mannen die op hem jagen uit te roken. Daarmee haalt hij de woede van Herc op zijn hals. Greggs past een nieuwe onderzoekstactiek toe op het plaats delict van een onopgeloste moord.

Afl. 8: Corner Boys

55 min

Carcetti wil voeling houden met wat er op straat gebeurt en gaat mee op politiepatrouille. Met de hete adem van Marimow in zijn nek neemt Herc brute maatregelen om zijn gestolen camera terug te krijgen. Chris vertelt Snoop hoe hij infiltranten uit New York kan ontmaskeren. Colvin vindt een manier om Namond en andere drugsjongens te betrekken bij het oplossen van problemen. Bunk weigert het verhaal van Old Face Andre over een moord te geloven.

Afl. 9: Know Your Place

55 min

Poot keert terug uit de gevangenis en wordt verwelkomd door Herc en Dozerman. Colvin motiveert zijn klas met een etentje. Bubbles zet een getuige onder druk voor Herc. Randy past wat hij met wiskunde heeft geleerd toe op zijn werk op staat. Hij slaagt erin om Prez zijn snoepverkoop op te laten doeken. Michael vraagt Marlo om hulp. Old Face Andre doet een beroep op Proposition Joe voor bescherming tegen Marlo.

Afl. 10: Misgivings

55 min

Burrell probeert zijn reputatie op te vijzelen door opdracht te geven om het aantal arrestaties op straat te verdubbelen. McNulty doet onderzoek naar een reeks van overvallen op kerken. Na zijn arrestatie, ondervraging en vrijlating wordt Kevin door Brodie aangeraden om Marlo over het incident te vertellen. Bubbles wordt opnieuw verraden door Herc en besluit om wraak te nemen met de hulp van een nietsvermoedende lokale dominee.

Afl. 11: A New Day

55 min

Carcetti staat voor een dilemma wanneer een groep dominees een klacht indient over de mishandeling van een collega door Herc. Michael en zijn mannen beramen wraak op de boosaardige politieagent Walker. Omar en Reynaldo brengen een intimiderend bezoek aan Proposition Joe en doen hem een voorstel. Freamon stuit op een plaats delict op bewijs dat wel eens een onopgelost mysterie zou kunnen ophelderen.

Afl. 12: That's Got His Own

55 min

Freamon doet voor zijn onderzoek naar spoorloos verdwenen lichamen een beroep op een hogere autoriteit. Bubbles overweegt extreme maatregelen te nemen om zichzelf van zijn aartsvijand te verlossen. Colvin doet een beroep op oude bekenden om zijn experimentele onderwijs te financieren. Omar organiseert een grote nieuwe overval. Namond en Cutty krijgen te maken met de ‘nieuwe’ Michael.

Afl. 13: Final Grades

75 min

Omdat de doden zich opstapelen biedt Burrel zijn steun aan Daniels aan. Bubbles komt in de knel nadat zijn wraakplan zich tegen hem keert. Proposition Joe probeert de hulp van de Coöperatie in te schakelen om de diefstal van vrachten tegen te gaan. Omar verdeelt de buit van zijn laatste overval en komt met een gewaagd nieuw plan. Namond belandt opnieuw in de gevangenis. McNulty probeert iets goed te maken met Brodie.

The Wire

 • 2008
 • Misdaad, Thriller
 • 5 Seizoenen

Deze ruwe en uiterst realistische misdaadserie draait om een politieonderzoek naar drugshandel en moorden in Baltimore dat gepaard gaat met riskante afluisteracties en surveillances. In deze wereld vervagen de scheidslijnen tussen goed en kwaad. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel de politie als de daders.

Acteurs
Clarke Peters
Idris Elba
Dominic West
Taal
Engels
Genre
Misdaad, Thriller