Mijn Kijklijst
Terug

The Wire

 • 2008
 • Misdaad, Thriller
 • 5 Seizoenen

Deze ruwe en uiterst realistische misdaadserie draait om een politieonderzoek naar drugshandel en moorden in Baltimore dat gepaard gaat met riskante afluisteracties en surveillances. In deze wereld vervagen de scheidslijnen tussen goed en kwaad.Lees meer

Genre
Misdaad, Thriller
Acteurs
Clarke Peters
Idris Elba
Dominic West
Taal
Engels

 1. Seizoen 1
 2. Seizoen 2
 3. Seizoen 3
 4. Seizoen 4
 5. Seizoen 5

Seizoen 2

Afl. 1: Ebb Tide

55 min

Rechercheur Jimmy McNulty is gedegradeerd naar de waterpolitie. Tijdens een patrouille in de haven van Baltimore ziet hij het lijk van een vrouw in het water drijven. Bodie reist naar Philadelphia af om de Barksdale-bende aan connecties te helpen. Stringer Bell neemt de trein naar New York om terughoudende leveranciers aan de tand te voelen. Majoor Valcheck staat voor schut wanneer zijn genereuze donatie aan de kerk in het niet valt bij die van zijn rivaal Frank Sobotka.

Afl. 2: Collateral Damage

55 min

Majoor Valchek neemt wraak op Sobotka voor het fiasco met de donatie aan de kerk. Hij vraagt adjunct-commissaris Burrell om een team om onderzoek te doen naar Sobotka. Avon Barksdale blijft vanuit zijn cel zijn drugsimperium regeren en onderneemt actie tegen een cipier die Wee-Bey lastigvalt. Beatrice Russell van de waterpolitie doet onderzoek naar de dood van dertien vrouwen in een vrachtcontainer.

Afl. 3: Hot Shots

55 min

Het onderzoek leidt Bunk en Freamon naar Philadelphia, maar geen enkel bemanningslid wil Engels spreken. Stringer Bell krijgt opdracht van Barksdale om Tilghman, de cipier die Wee-Bey lastigvalt, aan te pakken. McNulty probeert de identiteit van de dode vrouw in de haven te achterhalen. Frank Sobotka’s zoon Ziggy en zijn neef Nick stelen een container met digitale camera’s en verkopen die aan mannen die voor De Griek werken.

Afl. 4: Hard Cases

55 min

Sobotka berispt zijn neef Nick voor de de diefstal van camera’s en beveelt hem om die terug te brengen. McNulty wil de identiteit van de dode vrouw in de haven achterhalen, maar zijn oude partner Bunk zegt dat er urgentere zaken zijn: Omar vinden om hem te laten getuigen in een moordzaak tegen een lid van de Barksdale-bende. McNulty probeert zijn vrouw opnieuw het hof te maken.

Afl. 5: Undertow

54 min

Ziggy verliest zijn geliefde Camaro aan drugsdealers die zijn smoesjes beu zijn en geld willen zien. Kolonel Rawls kan het moordonderzoek niet aan andere politiebureaus kwijt en dreigt Bunk de schuld te geven als de zaken onopgelost blijven. Bodie komt onder vuur te staan vanwege de levering van slechte drugs. Er gaan stemmen op om de moordzaak te koppelen aan het onderzoek naar Frank Sobotka en zijn vakbondsbroeders.

Afl. 6: All Prologue

55 min

McNulty doet een poging om het politiewerk de rug toe te keren om zijn huwelijk nieuw leven in te kunnen blazen. Hij stopt met het achterhalen van de identiteit van de dode vrouw in de haven. Tijdens hun onderzoek naar Sobotka stuiten de rechercheurs op een patroon, maar Daniels weigert de moordzaken onder zijn hoede te nemen. D’Angelo wil de Barksdale-bende vaarwel zeggen. Stringer Bell schakelt hulp van buitenaf in om dit probleem op te lossen.

Afl. 7: Backwash

55 min

Russel maakt Sobotka wijs dat het onderzoek is gestopt. In werkelijkheid wordt een computer in de haven gekloond. Wanneer een container verdwijnt, wordt die door de rechercheurs gevolgd. Greggs en Prez komen op het spoor van een Russisch prostitutienetwerk. Daniels weigert de moordzaken onder zijn hoede te nemen, maar dan komt er nieuw bewijs. Het imperium van Barksdale dreigt uiteen te vallen na een tragisch voorval.

Afl. 8: Duck and Cover

55 min

McNulty is weer aan de drank. Bunk maakt zich zorgen over McNulty en probeert Daniels en Rawls over te halen om hem in hun team op te nemen. De afluisterapparatuur is geïnstalleerd, net op tijd voor de diefstal van een nieuw container. Sobotka bespeurt onraad en belegt een vergadering met De Griek en Vonda. Ze besluiten om tijdelijk van tactiek te veranderen. Herc and Carver registeren een niet-bestaande informant.

Afl. 9: Stray Rounds

55 min

Bodie’s poging om meer drugs te verkopen heeft rampzalige gevolgen. Dit dwingt Stringer Bell om zijn strategie te herzien. Ziggy betrekt Johnny Fifty bij een nieuw crimineel avontuur waarvoor de Grieken grif geld voor zullen betalen. McNulty raakt tijdens een undercoveractie in de knel in een bordeel en vraagt zijn team om hem te redden. De Grieken voelen zich zeker van hun zaak en keren terug om zaken te doen.

Afl. 10: Storm Warnings

55 min

Het onderzoeksteam doet een beroep op satelliettechnologie. Bodie is er niet blij mee dat de mensen van Proposition Joe op zijn territorium met pistolen zwaaien, maar doet goede zaken… totdat er een nieuw gezicht uit New York arriveert. Stringer Bell zoekt in een onverwachte hoek naar een oplossing voor het probleem. Het team bereidt zich voor op een actie die hen hopelijk naar het kopstuk van het criminele netwerk leidt.

Afl. 11: Bad Dreams

55 min

In een gevecht tegen de klok doet het onderzoeksteam een wanhopige zet. Sobotka krijgt allerhande slecht nieuws te horen. Daarmee komt Nicks verraad aan het licht. Het komt tot een confrontatie tussen het onderzoeksteam en de Grieken. Omars verdenkingen worden bewaarheid. Het team probeert de baas van Vonda te vinden. Nick doet een poging om de banden met de Grieken te herstellen. Sobotka komt voor een dilemma te staan.

Afl. 12: Port in a Storm

60 min

Russel en Bunk gaan in Philadelphia op zoek naar bewijsmateriaal. Brother Mouzone praat met Stringer Bell over hun deal. Bell haalt daarmee de woede van Avon Barksdale op zich. Bubbles en Johnny beramen een nieuwe misdaad. McNulty en Greggs ontdekken nieuwe aanknopingspunten in de Westside. Omar en zijn bende hebben een nieuw doelwit gevonden. De FBI blijkt minder betrouwbaar dan op het eerste gezicht lijkt.

The Wire

 • 2008
 • Misdaad, Thriller
 • 5 Seizoenen

Deze ruwe en uiterst realistische misdaadserie draait om een politieonderzoek naar drugshandel en moorden in Baltimore dat gepaard gaat met riskante afluisteracties en surveillances. In deze wereld vervagen de scheidslijnen tussen goed en kwaad. Het verhaal wordt verteld vanuit het perspectief van zowel de politie als de daders.

Acteurs
Clarke Peters
Idris Elba
Dominic West
Taal
Engels
Genre
Misdaad, Thriller