Mijn Kijklijst
Terug

  Bing

  • 2014
  • Kids
  • 2 Seizoenen

  NEDERLANDS GESPROKEN. Deze kinderserie volgt het konijntje Bing. Hij heeft volop energie en leert van de wereld om hem heen.

  Genre
  Kids
  Taal
  Nederlands

  1. Seizoen 1-3
  2. Seizoen 4

  Seizoen 4

  Afl. 1: Nicky

  7 min

  Sula's neefje, Nicky, is bezoek en Bing wordt er een beetje onzeker van. Sula en Bing gaan tekeningen maken van stukjes gescheurd papier, maar als Sula even weggaat om paars papier te zoeken, besluit Bing om Nicky te laten zien hoe je de blauwe raceauto van de glijbaan kunt laten woesjen. Maar Nicky woesjt zelf ook van de glijbaan en valt en dan is zijn bril stuk. Sula is heel boos en Bing voelt zich eenzaam.

  Afl. 2: Halloween

  7 min

  Het is Halloween en Bing heeft zich verkleed als Bijtosaurus. Maar als Charlie zo van hem schrikt dat hij moet huilen, denkt Bing dat Charlie hem niet meer lief vindt en heeft hij geen zin meer in feesten. Gelukkig weet Flop raad.

  Afl. 3: Schminken

  7 min

  Sula en Amma verrassen Bing door bij hem langs te komen en hem Sula's geschminkte gezicht te laten zien. Ze is geschminkt als een glitter-vlinder. Bing wil ook worden geschminkt en Sula zegt dat ze dat wel voor hem kan doen. Bing roept enthousiast dat hij Bijtosaurus wil zijn en Sula begint zijn gezicht groen te schminken. Maar als ze per ongeluk paarse vlekken toevoegt, wordt Bing boos.

  Afl. 4: Inenting

  7 min

  Het is inentingsdag! Bing weet dat het een beetje pijn kan doen, maar hij kijkt heel erg uit naar de speciale glimmende Hoppity Woesj sticker die hij van dokter Molly zal krijgen. Bing is dapper en na zijn inenting gaat hij zijn sticker halen. Maar er zijn geen Hoppity Woesj stickers meer! Bing is teleurgesteld. Pando denkt dat het verdriet van Bing komt door de pijn en raakt in paniek. Maar dokter Bing helpt hem.

  Afl. 5: Boombladtekeningen

  7 min

  Bing, Sula, Coco, Pando, Amma en Flop zijn in het bos om Boombladtekeningen te maken. Ze kiezen allemaal hun eigen boomblad, maar die van Bing waait weg door de wind. Om het boomblad te stoppen, gaat hij erop staan. Dan krijgen ze allemaal een vel papier wat ze op het boomblad leggen. Daar tekenen ze vervolgens overheen met een krijtje waardoor je een afdruk van het blad krijgt. Maar als de wind vervolgens Coco's tekening van tafel wegblaast, probeert Bing 'm te stoppen door erop te gaan staan.

  Afl. 6: Brandweerwagen

  7 min

  Bing wacht op zijn beurt om in de brandweerwagen te zitten in het park.Pando en Sula komen allebei aan de beurt, maar als het Bing's beurt is, is er een noodgeval en moet de brandweerwagen weg. Flop, Amma, Sula en Bing lopen naar Bing's huis om wortelbagels te eten en om om te gaan lezen in Bing's brandweerwagen feitenboek. Maar buiten bij het huis van de buren staat de brandweerwagen. Arlo zit vast op het dak en Bing helpt hem naar beneden.

  Afl. 7: Krabbel

  7 min

  Bing en Coco maken een tekening voor Lily. Maar als Bing gedag gaat zeggen als Lily en Popsie arriveren, krabbelt Charlie op Bing's tekening. Lily laat Bing een spelletje zien genaamd 'krabbelen'. Je krabbelt iets op papier en dan maakt je partner van die krabbel iets nieuws. Bing is dol op dit spel en verandert Charlie's krabbel in Popsie.

  Afl. 8: Pyjamafeestje

  7 min

  Bing blijft samen met Nicky logeren bij Sula, maar hij heeft Hoppity niet bij zich. Door de wind maakt een tak een krassend geluid tegen het raam en Bing wordt er bang van. Hij krijgt de Neushoorn Fee knuffel van Sula, maar daar wordt hij niet rustig van. Amma belt Flop en terwijl ze op Flop wachten gaan Sula en Bing, Nicky kietelen. Flop neemt zijn eigen slaapzak en Hoppity mee, dus nu kunnen ze allemaal blijven slapen.

  Afl. 9: Tuinslang

  7 min

  Bing en Sula zijn in de tuin aan het verven. Als Bing zijn kwast schoonmaakt, gooit hij per ongeluk de beker met water om. Hij gaat de beker vullen bij de buitenkraan. Maar hij draait de kraan te snel open en de tuinslang verandert in een een grote swingende waterslang die Bing en Sula bedekt met natte verf. Flop laat Bing zien hoe je de kraan voorzichtig opendraait.

  Afl. 10: Verjaardag

  7 min

  Het is Bing's derde verjaardag. Hij laat Sula, Pando en Coco zien hoe je de kwakka-oke moet doen. Maar als Pando het niet doet zoals het hoort, raakt Bing gefrustreerd en verstopt hij zich onder zijn deken. Flop legt Bing uit dat Pando dingen graag anders doet dan hij. Ze vieren Bing's verjaardag onder zijn deken totdat Amma, Coco en Charlie binnenkomen met het doorgeefpakje.

  Afl. 11: Speelhuis

  7 min

  Sula, Pando en Bing ontdekken een vogelnest als ze een speelhuis aan het maken zijn in de schuur. Ze proberen de vogel te vinden door superstil te zijn en dan vliegt ze ineens hun speelhuis in. Als Bing haar binnen gaat zoeken, vliegt ze weer naar buiten. Ze kunnen blijkbaar niet tegelijkertijd in het speelhuis zijn. Bing besluit haar de schuur te geven totdat haar eieren uitkomen en haar baby's volgroeid zijn.

  Afl. 12: Bijnamen

  7 min

  Pando is vandaag bij Bing thuis en hij heeft een liedje in zijn hoofd: Bingie Bangie. Bing vindt dat niet leuk en zegt dat hij gewoon Bing heet. Als Pando niet kan stoppen met het zeggen van die woorden, gooit Bing Pando's blokkentoren om en wil hij dat Pando naar huis gaat. Flop stelt voor dat ze in de plaats daarvan het Dingie lied gaan zingen.

  Afl. 13: Kamperen

  7 min

  Sula en Bing kamperen in Bing's tuin en wachten op de sterren en de maan. Als Flop even naar binnen gaat om Hoppity te pakken, klinken er plotseling nachtgeluiden uit de donkere tuin. Bing wordt er bang van. En als er dan ook nog een enge schaduw op de tent verschijnt, wil Bing naar binnen. Als ze binnen zijn blijkt het monster ze mee naar binnen te zijn gevolgd. Bing en Sula ontdekken dat Flop het monster is.

  Afl. 14: Busrit

  7 min

  Bing, Pando, Flop en Padget wachten op de bus om naar de zee toe te gaan. Bing raakt geïrriteerd als Pando als eerste in de bus springt om zijn kaartje te bliepen, dan tegen Bing's hand duwt zodat zijn kaartje ook bliept en dan ook nog als eerste bij het raam gaat zitten. Plotseling gaat de bus kapot en is Bing teleurgesteld. Maar de buschauffeur laat Bing op de bestuurdersstoel zitten, op de toeter drukken en haar speciale bestuurders kaartjes -activatiepas gebruiken.

  Afl. 15: Magneetjes

  7 min

  Coco laat Bing zien hoe een magneetje werkt. Terwijl Coco haar toren bouwt, wil Bing meer magnetische dingen gaan zoeken. In de tuin probeert hij de bal, de tafel en de sleutel en vertelt hij welke magnetisch zijn. Als Bing de gieter probeert, valt het magneetje per ongeluk ergens tussen. Bing en Coco kunnen er niet bij, dus Flop laat hen zien hoe magneetvissen werkt.

  Afl. 16: Winkel

  7 min

  Bing en Sula zijn op zoek naar spullen die ze kunnen verkopen in hun winkel als ze ineens hun oude vriend terugvinden: meneer Regenboog, maar zijn hoofd is weg! Dus ze besluiten hem te verkopen. Als een aardige mevrouw de stapelstok koopt voor haar toiletrollen, gaan ze op zoek naar nog meer spullen om te verkopen. Maar dan vinden ze meneer Regenboog's hoofd en zijn ze verdrietig omdat ze de stapelstok niet meer terug kunnen vragen.

  Afl. 17: Bal

  7 min

  Pando leert Bing en Sula hoe je zacht en hard tegen een bal moet schoppen in de tuin. Sula schopt het verste van iedereen, maar Bing schopt de bal de verkeerde kant op. Als hij probeert om de bal terug te schoppen naar Pando, knalt de bal tegen het raam van Flop's schuur en het raam breekt. Ze moeten zo stil staan als een standbeeld terwijl Flop het glas opruimt.

  Afl. 18: Ongelukje

  7 min

  Bing heeft zijn arm gebroken en heeft het moeilijk met het doen van zijn dagelijkse activiteiten zoals, Arlo aaien en blokken stapelen. Zelfs een beker sap drinken doet pijn. Als Bing en Sula gaan tekenen, voelt Bing geen pijn dus vergeet hij even dat zijn arm is gebroken tot hij een hele pijnlijke Hoppity Woesj beweging maakt. Amma vertelt Bing liefdevol dat toen zij ooit haar arm had gebroken, ze heeft geleerd dat je soms om hulp moet vragen.

  Afl. 19: Poppenkastshow

  7 min

  Bing en Sula voeren een poppenkast show op voor Flop, Amma en Pando als ineens Coco en Charlie arriveren. Als Coco wil meedoen met haar Regenboog Feeën Muisjes, vertelt Sula aan een geïrriteerde Bing dat je luid moet zijn als je een show opvoert. Maar Bing is iets tè luid en als Coco gaat meedoen met de show is Bings luide Bijtosaurus niet meer welkom omdat hij Sula's oren pijn doet met zijn geschreeuw.

  Afl. 20: Charlie Deed Het

  7 min

  Bing leert Charlie hoe je moet gooien. Maar als hij de bal per ongeluk tegen de fruitschaal gooit, valt het fruit op de grond. Bing wil het gaan uitleggen aan Flop, maar Charlie onderbreekt hem. Daardoor denkt Flop dat Charlie het deed. Bing laat Charlie blij zien hoe je kunt woesjen met Piepvis, maar die vliegt per ongeluk uit zijn handen en komt tegen Flops dienblad met snacks aan. Na wat aanmoediging vertelt Bing de waarheid aan Flop en biedt zijn excuses aan.

  Afl. 21: Hoppity Helpen

  7 min

  Bing en Hoppity, Sula en Hippo Fee en Pando en Bullabaloo spelen superhelden in het park. Als Bing en Hoppity, Flop redden van Pando de reuzenspin, valt Bing van het klimnet. Maar waar is Hoppity? Hoppity heeft een ongelukje gehad en zijn bil is gebroken. Sula, Pando en Flop helpen de verdrietige Bing met het redden van Hoppity en brengen hem naar Amma zodat zij Hoppity weer dicht kan naaien.

  Afl. 22: Verhaaltje

  7 min

  Bing en Coco willen een verhaaltje voorlezen voor Charlie. Bing wil voorlezen uit 'het grote dinoboek van Bijtosaurus' en Coco wil voorlezen uit 'de Regenboog Feeën Muisjes en de Teleurgestelde Draak'. Bing mag eerst voorlezen uit zijn boek, maar als Coco de Regenboog Feeën Muisjes in het verhaal probeert te betrekken, raakt Bing gefrustreerd, omdat dat niet het juiste verhaal is. Flop vertelt Bing dat ze ook van beide verhalen één verhaal kunnen maken door ze te combineren.

  Afl. 23: Touwtje Springen

  7 min

  Bing en Sula zijn zaadjes aan het planten in Amma's tuin als Coco arriveert met haar nieuwe springtouw. Coco leert hen hoe je moet touwtje springen, maar Sula pakt het sneller op dan Bing. Net als Bing denkt dat het hem lukt, bezeert hij zijn been tegen de gieter. Bing begrijpt niet waarom hij niet net zo goed is als Sula, maar dan krijgt Coco een idee. Ze laat Bing zien dat hij met haar en Sula's hulp ook kan touwtje springen.

  Afl. 24: Fossiel

  7 min

  Bing en Sula maken een stenen toren tot Sula ineens een ammoniet fossiel vindt. Bing wil er ook eentje vinden, maar er liggen zoveel stenen dat hij het moeilijk vindt om er eentje te vinden. Gefrustreerd gaat Bing zitten bij een rots en Sula ziet een paar ammonieten op de rots waar Bing tegenaan zit. Flop neemt een foto van Bing en Sula samen met hun ammonieten.

   Bing

   • 2014
   • Kids
   • 2 Seizoenen

   NEDERLANDS GESPROKEN. Deze kinderserie volgt het konijntje Bing. Hij heeft volop energie en leert van de wereld om hem heen.

   Taal
   Nederlands
   Genre
   Kids