Terug

Madiba

  • 2016
  • Drama
  • 1 Seizoen

Madiba is de naam van Nelson Mandela’s stam. Het was ook zijn bijnaam, voorbehouden aan vertrouwelingen, vrienden en bondgenoten. Deze zesdelige miniserie vertelt het verhaal van Nelson Mandela door zijn meest intieme relaties, vriendschappen en politieke allianties.Lees meer

Genre
Drama
Acteurs
Laurence Fishburne
Orlando Jones
David Harewood
Taal
Engels

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Afl. 1: Troublemaker

40 min

De jonge Nelson Mandela zet alles op alles om de wens van zijn overleden vader te vervullen. Hij verlaat zijn stam om rechten te studeren en kiest een traditioneel pad, dat van huwelijk, gezinsleven en carrière. Maar de onderdrukking van zijn volk laat hem niet los. Samen met twee vrienden, Walter Sisulu en Oliver Tambo, sluit hij zich aan bij het Afrikaans Nationaal Congres.

Afl. 2: Defiance

43 min

Mandela staat terecht voor landverraad. Verdwijnt hij achter de tralies? De onzekerheid zet zijn huwelijk met Winnie onder druk. Ondertussen wordt het ANC meedogenloos vervolgd door de Zuid-Afrikaanse overheid. Desondanks groeit Mandela’s aanzien binnen het ANC en wanneer het vonnis wordt voorgelezen, is hij in één klap de held van zijn volk.

Afl. 3: Spear of the Nation

42 min

Mandela is ondergedoken en doet zich voor als chauffeur. De Zuid-Afrikaanse overheid maakt jacht op hem, met één doel: hem uitschakelen. In het buitenland zet Mandela een militaire tak van het ANC op, terwijl zijn vriend Oliver Tambo in Londen internationale steun vraagt voor hun strijd. Maar de Zuid-Afrikaanse overheid heeft ook hulp ingeschakeld...

Afl. 4: Total Strategy

44 min

Mandela zit een levenslange gevangenisstraf uit op Robbeneiland. Ondertussen blijft het ANC internationaal aandacht vragen voor apartheid. Alle leiders van het ANC verblijven in het buitenland, dus richt de Zuid-Afrikaanse overheid haar pijlen op Winnie. Ze hopen Mandela klein te krijgen door zijn vrouw te terroriseren.

Afl. 5: Brains Not Blood

45 min

De jaren zeventig. Mandela zit al meer dan tien jaar vast. Een nieuwe fase van de strijd vangt aan, radicaler, gewelddadiger. Ondertussen is de invloed van Mandela groter dan ooit en wint de internationale roep om zijn vrijheid, aangevoerd door zijn vriend Oliver Tambo, aan populariteit.

Afl. 6: A New World

42 min

Na bijna twintig jaar gevangenis krijgt Mandela zijn vrijheid terug. Maar hij is pas echt vrij als zijn volk ook vrij is. Verraad, persoonlijke tragedie en het verlies van een belangrijke bondgenoot wachten hem. Ondertussen rust het lot van de natie op zijn schouders. Hoe kan hij een burgeroorlog afwenden? Wordt dit de bloedigste periode uit de geschiedenis van Zuid-Afrika of breekt eindelijk een nieuw tijdperk aan?

Madiba

  • 2016
  • Drama
  • 1 Seizoen

Madiba is de naam van Nelson Mandela’s stam. Het was ook zijn bijnaam, voorbehouden aan vertrouwelingen, vrienden en bondgenoten. Deze zesdelige miniserie vertelt het verhaal van Nelson Mandela door zijn meest intieme relaties, vriendschappen en politieke allianties. In het bijzonder de twee mannen die aan zijn zijde bleven gedurende zijn legendarische strijd tegen de onderdrukking en zijn meest duistere periode.

Acteurs
Laurence Fishburne
Orlando Jones
David Harewood
Taal
Engels
Genre
Drama