Mijn Kijklijst
Terug

De 12 van Oldenheim

  • 2017
  • Drama, Thriller, Nederlands
  • 1 Seizoen

Tijdens een zomerse nacht verdwijnt de zestienjarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Er volgt een grootse zoekactie, maar zonder resultaat.Lees meer

Genre
Drama, Thriller, Nederlands
Acteurs
Noortje Herlaar
Nasrdin Dchar
Fedja van Huêt
Taal
Nederlands

  1. Seizoen 1

Seizoen 1

Aflevering 1

42 min

Journaliste Peggy keert na jaren afwezigheid terug naar Oldenheim om het contact met haar vader en zus te herstellen. Op dezelfde dag verdwijnt op mysterieuze wijze de 16-jarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in de sloot, maar waar is zij zelf gebleven?

Aflevering 2

42 min

Rechercheur Sharif Dahmani komt naar Oldenheim om het onderzoek naar de verdwenen Nine te leiden. Er wordt een grootscheepse zoektocht naar het meisje op touw gezet. Dat dit geen gewone zaak is, blijkt als een tweede Oldenheimer op onverklaarbare wijze verdwijnt.

Aflevering 3

41 min

Sharifs onderzoek naar de twee vermisten legt verschillende zenuwen bloot in Oldenheim, waar iedereen elkaar begint te wantrouwen. Peggy loopt Sharif voor de voeten in haar poging haar vader vrij te pleiten.

Aflevering 4

41 min

Na een derde verdwijning heeft Sharif steeds meer moeite controle te houden op de zaak. Peggy verwijt hem dat hij zijn werk niet goed doet en gaat zelf op onderzoek uit. Dat brengt haar op een angstaanjagende plek.

Aflevering 5

41 min

De angst neemt toe in Oldenheim. Arend gaat op zoek naar hulp omdat hij het niet meer ziet zitten en Peggy wordt opnieuw gekweld door nachtmerries. Ondertussen volgt Sharif een spoor dat met sterrenbeelden te maken heeft.

Aflevering 6

44 min

Op het moment dat Sharifs onderzoek dreigt vast te lopen, komt er een nieuwe verdachte in beeld en worden er verschillende geheimen onthuld. Vervolgens wordt Oldenheim verrast door een gebeurtenis die de hele zaak doet kantelen.

Aflevering 7

40 min

Met de terugkeer van Nine groeit de hoop op een positieve afloop. Maar Nine zwijgt in alle talen en op haar lichaam worden sporen gevonden die zeer alarmerend zijn. Waar is ze geweest en wat is haar overkomen? En wat zegt dat over het lot van de andere vermisten?

Aflevering 8

42 min

De paranoia in het dorp bereikt een hoogtepunt als steeds meer mensen ervan overtuigd raken dat de verdwijningen te maken moeten hebben met iets bovennatuurlijks. Als de pers deze verhalen alleen maar aanwakkert, moet Sharif zijn uiterste best doen om de rust in Oldenheim terug te brengen.

Aflevering 9

44 min

Dorpsbewoners slaan op de vlucht uit angst het volgende slachtoffer te worden. Peggy moet noodgedwongen de zorg voor haar vader op zich nemen en dat leidt tot heftige spanningen. Victor weet een doorbraak bij Nine te bereiken.

Aflevering 10

42 min

Peggy en Sharif zitten de dader op de hielen, maar kunnen niet voorkomen dat steeds meer Oldenheimers het dorp verlaten. Nine wordt geplaagd door angstdromen die haar mogelijk meer vertellen over wat ze heeft meegemaakt.

Aflevering 11

42 min

Sharif wordt van de zaak gehaald en Oldenheim wordt onder begeleiding van het leger geëvacueerd. Terwijl Sharif tegen zijn zin het dorp verlaat, zet Peggy de jacht op de dader in haar eentje voort. Met noodlottige gevolgen.

Aflevering 12

44 min

Langzaam wordt duidelijk wat er in Oldenheim heeft plaatsgevonden. En wie of wat er achter de verdwijningen zit. Wat is er met de vermisten gebeurd? Voor de waarheid moet een hoge prijs worden betaald. Wie wordt het laatste slachtoffer?

De 12 van Oldenheim

  • 2017
  • Drama, Thriller, Nederlands
  • 1 Seizoen

Tijdens een zomerse nacht verdwijnt de zestienjarige Nine. Haar fiets wordt gevonden in een sloot, er zijn geen sporen van geweld en niemand weet waar ze gebleven is. Er volgt een grootse zoekactie, maar zonder resultaat. Terwijl deze zaak de gemoederen bezighoudt, verdwijnt kort daarna een tweede inwoner van Oldenheim. Twee vermissingen in zo’n korte tijd, dat kan toch geen toeval zijn? En daar blijft het niet bij… In de weken daarop gaan nog een aantal mensen uit de dorpsgemeenschap in rook op, steeds op onverklaarbare wijze, zonder getuigen en van het ene op het andere moment.

Acteurs
Noortje Herlaar
Nasrdin Dchar
Fedja van Huêt
Ko Zandvliet
Cas Jansen
Gaite Jansen
Taal
Nederlands
Genre
Drama, Thriller, Nederlands